azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 23 Jul 2018, 11:41

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 30 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Dividen ASB dapat 8.55
PostPosted: 16 Dec 2009, 02:48 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
al'hamdulilah..taun nie ada naik ckit ASB punya dividen..
apa lagi masing2 kiralah..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dividen ASB dapat 8.55
PostPosted: 20 Dec 2009, 03:38 
Offline

Joined: 14 Jun 2009, 23:29
Posts: 65
salam..

wahhh dah belajar mengira untung mcm tokey besar yea bob...heheh yette kalo dulu x penah amik port pun pasal asb..alhamdulillah amin...syukur.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dividen ASB dapat 8.55
PostPosted: 20 Dec 2009, 03:57 
Offline

Joined: 28 Jul 2009, 20:47
Posts: 34
aku baru first time nak rase dividen ni! dia punya kiraan camner ha?dapat full ker klu x sampai setahun lg?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dividen ASB dapat 8.55
PostPosted: 21 Dec 2009, 08:59 
Offline

Joined: 14 Dec 2009, 10:08
Posts: 3
masyukk..... :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dividen ASB dapat 8.55
PostPosted: 24 Dec 2009, 15:55 
Offline

Joined: 02 Aug 2009, 11:59
Posts: 17
farids wrote:
aku baru first time nak rase dividen ni! dia punya kiraan camner ha?dapat full ker klu x sampai setahun lg?


Buat kira-kira kasar saja. Kira halus aku tak pandai !

8.55 / 12 = 0.7125 % sebulan
0.7125% X jumlah simpanan X bilangan bulan ko simpan = Jumlah Dividen ko yang tak sampai setahun tu !

_________________
Success is only chosen by few.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dividen ASB dapat 8.55
PostPosted: 25 Dec 2009, 22:08 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
tak payah pening kepala lah nak kira..bulan depan kita gi pejabat pos kita kemaskini...
pastu jgn lupa masuk OD balik..huhuhuh


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dividen ASB dapat 8.55
PostPosted: 30 Dec 2009, 15:17 
Offline

Joined: 29 Nov 2008, 23:14
Posts: 1
Alhamdulillah.......sama2 kita merasanya.Mari kita kejutkan hamba Allah yang lain menuju puncak kejayaan.Amin


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dividen ASB dapat 8.55
PostPosted: 04 Jan 2010, 22:25 
Offline

Joined: 23 Mar 2009, 19:13
Posts: 27
Salam Semua,

Memandangkan tahun ni tahun pertama sy nak merasa dividen ASB. Sejak bukak ASB (1993) tak terbayang saving xx,xxx dalam masa 6 bln. Ptg tadi bersemangat nak update buku ASB, alhamdulillah. Terima kasih En. Aziz yg memberi tunjuk ajar. Kpd team Johor, trima kasih beri jalan utk jumpa dgn En Aziz. :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dividen ASB dapat 8.55
PostPosted: 05 Jan 2010, 01:41 
Offline

Joined: 24 Jun 2009, 20:32
Posts: 14
Buat kira-kira kasar saja. Kira halus aku tak pandai !

8.55 / 12 = 0.7125 % sebulan
0.7125% X jumlah simpanan X bilangan bulan ko simpan = Jumlah Dividen ko yang tak sampai setahun tu !

jazman
nak tanya dividen asb 2009 7.30 / bonus 1.25 = 8.55
ada kawan saya cakap kalu simpanan asb tak mencapai 10 tahun.kita tak merasa bonus 1.25 tu.sebab bonus tu untuk menghargai mereka yang dah simpan 10 tahun atau lebih
betul ke?

corect me if i m wrong


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Dividen ASB dapat 8.55
PostPosted: 05 Jan 2010, 12:57 
Offline

Joined: 15 Aug 2009, 17:47
Posts: 11
Betul la pasal bonus tu.

Sy tak percaya ada RM 200++ jerk dividen n bonus dpt RM 500++ macam magic lak. Macam tak percaya...(saving ditransfer terus ke akaun ASB hubby sebb nak create OD.)
Seingat sy 'open' ASB lagi dulu dari hubby sy...(long time ago)...
Cik Abe pulak 'frust' sikit sebb dividen tak seperti dijangkakan... Sebb nak byr penalti ASB Loan. Alahai CIMB ada lah pulak lock period 3 tahun... Melayang lah duit...
Tapi tak ape... Life is learning process...Ni semangat berkobar-kobar nak mulakan saving...(Tgh tunggu appointment OD. No. 200++)
Semua credit card not in 1st tier sudah kasi potong.Dimulakan dengan CIMB lerrr... walaupun dikau naik credit limit RM 16k. Potong tetap potong.
Boleh dah nyanyi potong, potong, potong... lepas ni giliran credit card mbb, citibank ikut turn lak...


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 30 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group