azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 24 Sep 2018, 13:10

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Program aziz cfp halal haram..??
PostPosted: 14 Feb 2010, 23:03 
Offline

Joined: 14 Feb 2010, 22:41
Posts: 1
Apa jawapan kita pd mereka yg bertanya program ni halal ke haram kerana bermain dgn interest..?? Apa jwpan yg sesuai nk bg pd mereka...??? Tolong bg cadangan..??? :roll:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Program aziz cfp halal haram..??
PostPosted: 19 Feb 2010, 07:13 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
sazul wrote:
Apa jawapan kita pd mereka yg bertanya program ni halal ke haram kerana bermain dgn interest..?? Apa jwpan yg sesuai nk bg pd mereka...??? Tolong bg cadangan..??? :roll:


jawapannya suruh dia simpan duit bawah bantal ajer..klu simpan duit dalam bank confirm ada interest


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Program aziz cfp halal haram..??
PostPosted: 20 Feb 2010, 17:31 
Offline

Joined: 02 Aug 2009, 11:59
Posts: 17
Sapa yang tiru program En Aziz tanpa bayaran pada En Aziz memang haram lah tu !!!

_________________
Success is only chosen by few.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Program aziz cfp halal haram..??
PostPosted: 21 Feb 2010, 17:34 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
jazman wrote:
Sapa yang tiru program En Aziz tanpa bayaran pada En Aziz memang haram lah tu !!!


ahak..betul tu,ada yang cuba korek tanpa belajar dulu..nak main 'jimat' jer..ilmu bab perancangan kewangan nie tak rugi jika kita melabur..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Program aziz cfp halal haram..??
PostPosted: 22 Feb 2010, 10:03 
Offline

Joined: 27 Jan 2010, 15:51
Posts: 36
sazul wrote:
Apa jawapan kita pd mereka yg bertanya program ni halal ke haram kerana bermain dgn interest..?? Apa jwpan yg sesuai nk bg pd mereka...??? Tolong bg cadangan..??? :roll:


bagus soalan awak tu..
pada pandangan saya..
setengah org cakap ASB HARAM dan sbgainya..tetapi beliau sendiri still isap rokok ..yg memudaratkan diri..
pasal haram halal saya tak berani nak jatuh hukum lebih baik g jumpa mufti..orang yg mempunyai tauliah..mengenai benda ni...
tanya pandangan dia org..mcm mana..kalau anda yakin haram baik anda tinggalkan...

_________________
Federation Of Investment Manager Malaysia (FIMM)
Federation Of Malaysia Unit Trust Managers (FMUTM)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Program aziz cfp halal haram..??
PostPosted: 01 Mar 2010, 15:20 
Offline

Joined: 02 Apr 2009, 09:55
Posts: 17
Cuba dulu..agak2, kalau x berminat x payah masuk...lebih baik,buat persediaan awal, sebelum terlambat...kalau terlambat pun x pe, blh tolong...cume pening yang tersangat2...hahaha...beringat-ingatlah : mrgreen:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Program aziz cfp halal haram..??
PostPosted: 02 Mar 2010, 00:09 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
salam..

apa yang saya dengar ASB nie adalah HARUS...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Program aziz cfp halal haram..??
PostPosted: 21 Apr 2010, 20:57 
Offline

Joined: 06 Oct 2009, 13:14
Posts: 37
Btul tu!.. saya setuju. Saya pn ada terdengar gak pasal halal haram klw mlabur dlm ASB. Ustaz yg ckp, tp x ingat lak namanya. Rjin lah gak tgk kuliah2 agama atau isu2 yg berkaitan pd zaman yg serba moden & canggih ni. Yg nyatanya plaburan ASB tu datangnya dr plabur2 bumiputra dr dlm negara kita, bukannya makan hasil dari plaburan org lain (org2 yg teraniaya), cth spt plaburan internet yg perlu cr down line utk dpt keuntungan. Yg x dpt down line merana dan hampa..hnya bg untung pd up line shj. kn itu dikira menganiaya sesama manusia, tu pasal la hukumnya HARAMMM.. ASB dr segi logiknya kita akn dpt interest ikut jumlah plaburan kita. Lagi banyak kita mlabur lg untung lah pulangannya.. Sbb tu di katakan HARUS.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Program aziz cfp halal haram..??
PostPosted: 24 May 2010, 13:01 
Offline

Joined: 24 May 2010, 12:46
Posts: 1
kalau kita xnak ambil kira halal haram, tiada maknanya kita jadi org islam.. harta dunia tidak boleh menolong kita di akhirat.. wallah huaklam.. atau org zaman moden ini sudah tidak kira lagi halal haram..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Program aziz cfp halal haram..??
PostPosted: 25 May 2010, 23:45 
Offline

Joined: 06 Oct 2009, 13:14
Posts: 37
hamba Allah wrote:
kalau kita xnak ambil kira halal haram, tiada maknanya kita jadi org islam.. harta dunia tidak boleh menolong kita di akhirat.. wallah huaklam.. atau org zaman moden ini sudah tidak kira lagi halal haram..


salam..
itu sudah tentu...bkn nk d kira dr segi harta saja. mkn dan minum pun kna ambil kira juga. klw sumbernya saja halal, tp benda yg d makan x tau halal ke haram pun payah juga tu. tp, bknaan dgn harta dunia yg kt saudara tak boleh menolong kita d akhirat sy kurang stuju...sbbnya, dgn harta tersebut kita boleh buat byk amal jariah..spt cth hantar mak & ayah pg hj..htr saudara mara yg kurang mampu buat umrah ke.../ sdekah kt anak2 yatim. dgn kata lain kita juga dpt membahgiakn org lain dgn harta itu...kn perkara baik.
islam x melarang pun umatnya kumpul harta...sehinggakan islam sendiri ada menyuruh kita supaya bekerja mcm kita akan hidup seribu tahun lagi...& berbykkn amal ibadah mcm kita akn mati esok hari... zaman skrg x boleh hidup tnpa harta...asalkn kita tak lupa diri...wassalam..


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group