azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 23 Jul 2018, 11:35

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Percutian aziz cfp
PostPosted: 19 Dec 2008, 08:14 
Offline
Site Admin

Joined: 10 Mar 2008, 00:37
Posts: 167
Salam Semua,

Ingin saya memaklumkan bahawa saya dan keluarga sedang bercuti(15 Dec.-25 Dec. 2008). Sekarang ini saya sedang melayari internet di Stesen KTX. Maaf tidak memaklumi terlebih awal kerana tidak membawa bersama laptop. Kepada semua yg sedang menunggu tarikh appointment adalah diharapkan dapat bersabar.

aziz cfp


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Percutian aziz cfp
PostPosted: 22 Dec 2008, 23:22 
Offline
Site Admin

Joined: 10 Mar 2008, 00:37
Posts: 167
Salam pokokbayas,

KTX adalah singkatan utk Korea Train Services, di Tamil Nadu??? Winter masa ni, sangat sejuk dan dalam perjalanan dari Busan ke Seoul, satu perkara yg paling nyata kalau di India, dia org kencing merata, di Korea pulak, dia org tanam mayat merata. Semua rumah kecik2. Kalau rumah kita macam "gok kambing", kalau di sana tu, itu rumah org kaya. Rumah kos rendah di Malaysia, saiz yg sama, harga beratus ribu USD di Korea. Yang nyata juga sekarang ni, ekonomi mereka "badly hit". Kos sarahidup di Seoul mak oi mahalnya. Sangat kurang tanah. Seluruh kota Seoul macam Chow Kit road. Traffic jam macam Bangkok. Makanan utama mereka kimchi dan nasi. Kebanyakan mereka kurus2 dan fit. Sebab tu agaknya mereka maju. Kurang makan tapi kuat bekerja. Kita di Malaysia kalau tak habis 2 pinggan tak sah. Beberapa org yg saya kenali, tak suka bercakap burok pasal org lain, positif thinker dan bangga dgn negara sendiri. Tapi kita org Melayu pangkat PHD mana2 boleh cari. Itu lah serba sikit cerita di Tamil Nadu, Korea pokokbayas.

Insyaallah Krismas dah kena start kerja di JB. Awal Januari 2009 saya akan mulakan kerja di Putrajaya sebelum ke Pulau Pinang. Elok juga pokokbayas jalan2 makan angin bila saving dah lebih RM10k. Kalau tak nanti, asyik tengok filem Hindustan nanti otak tak kembang. "Saya hanya mampu mengajar melukis tapi tidak seni melukis".

aziz cfp


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Percutian aziz cfp
PostPosted: 23 Dec 2008, 15:48 
Offline

Joined: 21 Jul 2008, 22:12
Posts: 11
Wow!! bestnye holiday en aziz n family kat KOREA...
saya punya saving baru RM7K, tak taula bila buleh gi Korea.. :cry: :cry: :cry:
Apa2 pun SEMOGA en.aziz n family selamat pulang ke tanah air... :D :D :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Percutian aziz cfp
PostPosted: 24 Dec 2008, 15:53 
Offline
User avatar

Joined: 03 Sep 2008, 13:54
Posts: 44
Location: JB Johor
krismas kat JB... tak dpt sms pun en aziz.. tu ari dpt slot then cancel... nak tau further tentang kaedah reverse. Before this en aziz dah plan... so, pas reverse ni apa pulak ya...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Percutian aziz cfp
PostPosted: 26 Dec 2008, 17:22 
Offline

Joined: 20 Dec 2008, 11:35
Posts: 3
askum.
selamat bercuti en aziz


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Percutian aziz cfp
PostPosted: 27 Dec 2008, 22:40 
Offline

Joined: 22 Nov 2008, 00:59
Posts: 3
Dap doh blh melancong ke Korea..
kite yg baru bertatih ni kena melancong internal M`sia jerlah dulu :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Percutian aziz cfp
PostPosted: 28 Dec 2008, 15:27 
Offline
Site Admin

Joined: 10 Mar 2008, 00:37
Posts: 167
Salam Semua,

Melancong dan bersantai bersama keluarga merupakan salah satu matlamat kita yg teragung iaitu "happy, healthy and wealthy". Buat saya, melancong ke luar negara sekurang2 nya sekali setahun bersama keluarga adalah salah satu matlamat kewangan dan hidup saya. Saya bercita2 menjadikan perkara ini sebagai satu realisasi bukan hanya buat saya bahkan juga kepada KESEMUA kenalan dan klien2 saya.

Persoalannya bagaimana perkara ini boleh dipermudahkan lagi utk semua? Pada permulaan aktif kerjaya saya dan Model AJIT, ada ura2 utk ke Australia dgn kos yg minima secara kumpulan. Perkara itu terbantut di tengah jalan. Niat ini masih membara. Kepada sesiapa yg berminat melebarkan konsep "wealth creation(WC)" iaitu dgn mengadakan "group travel" secara serius boleh menghubungi saya dan membincangkan lagi perkara ini secara lebih terperinci. Satu bentuk financing yg kreatif boleh dicipta khusus utk tujuan melancong. Kemungkinan perkara ini akan diajukan kepada klien2 saya dan kepada yg mereka telah menyimpan melebihi RM10k. Perkara yg bagus elok disatukan kerana dua minda lebih baik drpd satu.

aziz cfp


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Percutian aziz cfp
PostPosted: 06 Jan 2009, 12:13 
Offline

Joined: 04 Oct 2008, 21:16
Posts: 14
En Aziz,
Sy bercadang untuk menyertai program ini pada bulan ni. Sy telah ke bengkel pada oktober 2008 di Putrajaya. Sy ingin terus ke pejabat En.Aziz, tp bila sy call dan sms tak dapat maklumbalas.Jdnye sy takut nnti takda org kat sana bila da smpai ke pejabat En.Aziz.Adakah perlu sy terus ke pejabat?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Percutian aziz cfp
PostPosted: 06 Jan 2009, 18:43 
Offline
Site Admin

Joined: 10 Mar 2008, 00:37
Posts: 167
Salam Tycoon,

Kenapa Sdra tiada feedback drpd Kak Lin, kemungkinan ada 2 sebab. 1. PFF Sdra tidak diterima atau 2. PFF Sdra diterima, tapi ada masalah CCRIS/CTOS dan komitmen yg tinggi. Sebab ke2 khususnya, sepertimana yg telah saya maklumkan di Bengkel, mereka yg termasuk dlm golongan ini memerlukan usaha yg lebih. Banyak kerja "awalan" yg perlu dibuat sebelum langkah2 seterus dilaksanakan. Bagaimanapun Sdra boleh SMS Kak Lin balik dan menanyakan mengenai appointment Sdra. Jika tidak Sdra boleh email kpd saya PFF Sdra dan SMS balik mengenai kedudukan PFF Sdra. "Bukan senang nak senang tapi senang nak susah".

aziz cfp


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Percutian aziz cfp
PostPosted: 07 Jan 2009, 11:26 
Offline

Joined: 04 Oct 2008, 21:16
Posts: 14
Admin,

Maaf.. mgkin sy tak menjelaskan dgn lebih terperinci tentang status sy kepada saudara. :lol: . Sebenarnya sy belum lg menyerahkan lg PFF kepada pihak En.Aziz. Sy dalam proses nk menyerahkan PFF tersebut secepat mgkin. Sbb,makin ditangguh makin tak menyimpan la sy jwbnya.Jd, perlukah sy dtg trus ke pejabat untuk menyerahkannya atau sekadar e-mail?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group