azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 23 Jul 2018, 11:40

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Syarat Baru Kad Kredit
PostPosted: 21 Sep 2010, 08:59 
Offline

Joined: 19 Jun 2009, 14:52
Posts: 38
Salam En. Aziz,

Saya ada terbaca baru2 nie, syarat2 baru untuk permohonan kad kredit (akan dibentangkan semasa Bajet 2011) adalah seperti berikut:

1. Gaji minimum RM24k setahun
2. Maksimum 2 kad kredit setiap seorang

En. Aziz ada maklumat terkini berkenaan perkara ini ke? If it applies, macam mana dengan program AJIT sekarang? Haruskah kita batalkan kad2 sedia ada?

Minta penjelasan daripada pihak tuan....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Syarat Baru Kad Kredit
PostPosted: 22 Sep 2010, 14:51 
Offline

Joined: 17 May 2010, 11:44
Posts: 16
uikkkk...betul ke ni??
mcm tu saya pun kenala apply cepat2.....cadangnya dah setel sume utang dan slip gaji dah clear baru nak apply.,.....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Syarat Baru Kad Kredit
PostPosted: 18 Mar 2011, 15:27 
Offline

Joined: 26 Feb 2010, 23:28
Posts: 23
Baru baca beritha hari nie . Bank NEgara telah ketatkan syaratkan permohonan CC. Gaji setahun at least 36K dan tidak lebih dari 2 CC setiap orang. Apa pendapat en aziz sbb dalam model AJIT sesetengah client kena apply sampai 5 CC husband and wife.? Saya pun ada 4 CC dan wife ada 5CC ( walaupun pakai HLB Essential sajer) untuk cash advance. Dan BNN beri masa sampai hujung tahun 2011 untuk pengguna pilih mana-mana 2 CC yang mahu mereka kekalkan. So kalau macam nie, nampaknya lepas nie kena revise balik pemilihan CC. Cari yang credit limit yang tinggi, cash advance fee yang rendah dan senang nak berurusan. :( Tapi cukup ker nak running program nie?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Syarat Baru Kad Kredit
PostPosted: 23 Mar 2011, 00:31 
Offline

Joined: 11 Dec 2008, 20:19
Posts: 18
Location: perak
rilek.cc yg ade skrg xyah buang lg.
biar dulu
we cannot predict what can happen next
aku ni dh 5-6 keping cc.2tahun join ajit.gaji takat 2k tp od boleh cash ek99 2bijik.
batch ajit ms od senng nk buat.ni nasiht aku..
ape yg penting pd kengkawan baru, jgn main2 od tu.pakai ikut arahan je.

:P


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Syarat Baru Kad Kredit
PostPosted: 25 Mar 2011, 05:53 
Offline

Joined: 20 Jun 2010, 01:29
Posts: 32
salam semua...
baru2 ni saya gi hong leong bank utk apply cc. saya ada tanya officer bank tu.saya dah ada lebih 2 cc bank lain,boleh saya apply lg? dia kata 'boleh'..bank x kuatkuasa lg katanya utk hadkan 2 kpg cc stiap org. kita try jelah... jgn risau...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Syarat Baru Kad Kredit
PostPosted: 28 Mar 2011, 17:22 
Offline

Joined: 18 Jan 2010, 10:42
Posts: 11
Dilaporkan bahawa kalau benda ni jadi, semua bank akan buat offer lebih menarik pada pelanggan yg sedia ada utk pastikan pelanggan mereka tak lari. Dan pastinya utk pelanggan yang baru semua bank akan berebut2 buat offer menarik utk dapatkan pelanggan baru sbb syarat pemilikan CC dah diketatkan....jadi bagus gak lah utk pengguna....kita tunggu n lihat !!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group