azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 23 Jul 2018, 11:42

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 89 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Next
Author Message
 Post subject: Re: Mengidam Kereta
PostPosted: 12 Oct 2010, 08:35 
Offline

Joined: 30 Mar 2010, 09:14
Posts: 9
aku dah lepas cms 1 tapi tak dapat beli kete baru lagi...tapi saving ok...cam tak caye leh saving banyak camtu...baru keje tapi dah ada saving camtu,tq azizcfp


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Kereta
PostPosted: 12 Oct 2010, 14:44 
Offline

Joined: 17 May 2010, 11:44
Posts: 16
katin wrote:
aku dah lepas cms 1 tapi tak dapat beli kete baru lagi...tapi saving ok...cam tak caye leh saving banyak camtu...baru keje tapi dah ada saving camtu,tq azizcfp


haah katin ..betul tu..
bila cerita bab saving ni... mula mula mmg x pcaya..tp bila dah masuk dunia aziz cfp..bagai nak giler dibuatnyer memikirkan yang saving kta mampu cecah pada angka y x pernah kta bayangkan! hohohooo... :o :o ... malah lebih dari itu, setelah kajian demi kajian dibuat..setelah diteliti sedalam dalamnya konsep dan model ajit, kita mampu membuat anggaran pada tahun bilakah saving boleh mencapai maksimun rm2ook! fantastic! sesuatu yang x pernah di bayangkan dek pemikiran lapuk dan klise sebelum ini.....saya pun masih berperang dengan perasaan..masa dan nafsu..mngawal belanja yang begitu ketat bkanlah suatu pkara mudah utk dilakukan, dan bagi sesetengah org melihat kejayaan org lain sbg pemangkin dn semangat adalah pkra wajib utk disematkan d dalam kepala...anyway, saya di dalam proses merencana perbelanjaan bg tempoh 4 bln sptmnana di arahkan, dan awal thun 2011 dijangka cms2..sya hanya menunggu lgi 2 pkra sbg 'waiting list' iaitu refinance kedua dua rumah bg mendapatkan net value sekurang2nya rm40k.....proses refinancing tsbt msh di peringkat 50%...x sabar rasanya utk mengetahui apakah arahan dan ilmu seterusnya drpd en. aziz stelah proses refinance tsbt setel.. :lol: ....KERETA IDAMAN??? ;) :lol: :lol: hehehhee...semestinya crv atau 320i.. :lol: :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Kereta
PostPosted: 12 Oct 2010, 14:47 
Offline

Joined: 17 May 2010, 11:44
Posts: 16
ada sesiapa yang ada info ttg kereta 3series recond?......almaklumlaa..nak beli yang baru kot nyer mahal sangat...hehheheheh :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Kereta
PostPosted: 14 Oct 2010, 11:19 
Offline

Joined: 15 Mar 2010, 14:52
Posts: 26
Banyak BMW 320i e60 dalam mudah.com.my. Kebanyakan mmg kerete recon.
Rata2 dalam range 140k-200k ikut tahun.
Kalau BMW aku minat e90 mata setan hehehe.. tapi aku macam tak sesuai nak pakai, rumah kecil tapi kete besar2 tak kene ler huhu.

Kalau en Aziz benarkan aku angkut kete lepas CMS nanti teringin Civic, tapi Civic baru nak kuar dah tapi date tak kompem, nak tunggu ker nak angkut je yg batch skang nih? :roll:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Kereta
PostPosted: 15 Oct 2010, 08:22 
Offline

Joined: 17 May 2010, 11:44
Posts: 16
[quote="jet"]Banyak BMW 320i e60 dalam mudah.com.my. Kebanyakan mmg kerete recon.
Rata2 dalam range 140k-200k ikut tahun.
Kalau BMW aku minat e90 mata setan hehehe.. tapi aku macam tak sesuai nak pakai, rumah kecil tapi kete besar2 tak kene ler huhu.

Kalau en Aziz benarkan aku angkut kete lepas CMS nanti teringin Civic, tapi Civic baru nak kuar dah tapi date tak kompem, nak tunggu ker nak angkut je yg batch skang nih? :roll:[/quot

salam..
ala jet...dah alang2 civic baru dah nk kuar, ko angkut jer la yang baru buat apa nk amik yang lama... kena sabar skettttttt jer lagi...aku pn dah usha yang baru...wahhhh...memang bes r... seat kulit wrna hitam, banyak benda dah upgrade, pendek kata x rugi ko tggu sket, then boleh dapat yang bes punyer. lgpun dah x lama dah tu nak launch..semalam aku baru pergi kedai sport rim..ternampak pulak civik make-up....!! perghhh! bergetar jiwa!!!huahahahhaha :D :D berbalik pada 3 series yang aku minat tu, msalahnya skg ada jger pendapat2 mengatakan keter recond ni membahayakan kesihatan???....yor lerr...dah beli mahal2...nanti pakai x berapa lama kang...senget sana senget sini...bunyi sana bunyi sini... dah beli keter mahal p2 x pasal2 rabak plak saving sebab duk asyik baiki keter jer....any komen??


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Kereta
PostPosted: 15 Oct 2010, 08:24 
Offline

Joined: 17 May 2010, 11:44
Posts: 16
by the way... ko ni jet tgh tggu cms berapa erk????? :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Kereta
PostPosted: 15 Oct 2010, 09:26 
Offline

Joined: 01 Mar 2010, 10:40
Posts: 22
wah best yer...semua dah dapat impian....best2 sy masih menunggu cms1.... cabaran2 sabar .... kawan seangkatan dah rembat kereta civiclah grand livina lah .. sy gn suami masih belum adr cadangan nak cr aper....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Kereta
PostPosted: 16 Oct 2010, 18:09 
Offline

Joined: 15 Mar 2010, 14:52
Posts: 26
SYURGA NUR FIRAS wrote:
by the way... ko ni jet tgh tggu cms berapa erk????? :)


Skang ngah tnggu cms 1. Maybe ujung bulan 11 atau bulan 12 kot br dapat appointment.
Takut kene tunggu untuk dpt kete. Family tengah membesar, kete skang terlalu kecil. Huhuhu.

Dah ushar Civic baru? Bukan ke belum kuar lg, spyshot pon belum ada lg. Dgr kate ujung tahun 2011 baru launch, itu pon kat jepun. Huhu


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Kereta
PostPosted: 18 Oct 2010, 08:07 
Offline

Joined: 17 May 2010, 11:44
Posts: 16
jet wrote:
SYURGA NUR FIRAS wrote:
by the way... ko ni jet tgh tggu cms berapa erk????? :)


Skang ngah tnggu cms 1. Maybe ujung bulan 11 atau bulan 12 kot br dapat appointment.
Takut kene tunggu untuk dpt kete. Family tengah membesar, kete skang terlalu kecil. Huhuhu.

Dah ushar Civic baru? Bukan ke belum kuar lg, spyshot pon belum ada lg. Dgr kate ujung tahun 2011 baru launch, itu pon kat jepun. Huhu



......baru usha dalam majalah honda daaaa...huehehehhe :lol: :lol: :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mengidam Kereta
PostPosted: 20 Oct 2010, 16:19 
Offline

Joined: 13 May 2010, 11:47
Posts: 15
erda wrote:
wah best yer...semua dah dapat impian....best2 sy masih menunggu cms1.... cabaran2 sabar .... kawan seangkatan dah rembat kereta civiclah grand livina lah .. sy gn suami masih belum adr cadangan nak cr aper....


Erm..sm la sy.erda..sy pun gan tggu cms1,myb awal 2011..tp rasanya nak mpv la..enth,blh bw ramai sikit kot..7-8org 1 kete...mak,ayah mentua...hahahaa :lol:


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 89 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group