azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 21 Aug 2019, 15:49

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 25 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: Pertanyaan kewangan anda
PostPosted: 20 Apr 2010, 23:30 
Offline

Joined: 14 Jul 2009, 22:14
Posts: 9
ok...tima kasih d atas pndapat yg en shukri beri. saya pun rasa mcm tu. tapi cuma nak confirmkan je .sbb ada member yg dah lama jg lah join en aziz dia ckp lain .tu yg jd confius tu. Bila en shukri ckp mcm ni ,bru r confident skit.
Thanks... pssss en shukri dah lama ke join. CMS brp dah....hehe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Pertanyaan kewangan anda
PostPosted: 21 Apr 2010, 20:34 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
shukrii02 wrote:
salammmm.....
nak senang.....

kalau ikut pengalaman saya.....cash advance xyah ambil n simpanan pun x perlu buat sebelum jumpa
dgn en Aziz....

cuma ambil blanja bulanan dan bayar kad kreadit sama macam aprilll...

:lol: :lol:


salam..

salah tu bro..
cash advance tu still amik pada last planing tu..n saving 0..tiada saving..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Pertanyaan kewangan anda
PostPosted: 22 Apr 2010, 12:36 
Offline

Joined: 16 Mar 2009, 11:54
Posts: 23
cara yg bob malaya buat tu pun buleh.....
cuma masalah timbul kalo cash advance da x buleh ambil ikut last planning sbb x full settlement lg....


hihihihi...kut kalo silap lgi tolong perbetul...

saya br lagik....baru CMS 2 .....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Pertanyaan kewangan anda
PostPosted: 22 Apr 2010, 15:22 
Offline

Joined: 08 Oct 2009, 09:58
Posts: 8
bobmalaya wrote:
shukrii02 wrote:
salammmm.....
nak senang.....

kalau ikut pengalaman saya.....cash advance xyah ambil n simpanan pun x perlu buat sebelum jumpa
dgn en Aziz....

cuma ambil blanja bulanan dan bayar kad kreadit sama macam aprilll...

:lol: :lol:


salam..

salah tu bro..
cash advance tu still amik pada last planing tu..n saving 0..tiada saving..



salam..setahu saya mcmnie jika plan kita berakhir bulan april so bulan april still buat saving n cash advance, bila sampi bulan mei byr cash advance dlm 10.5 n gaji pada 25hb mei masuk seperti biasa ke od account n belnja still sama cuma jgn bt saving n cash advance seterusnya..itu yg saya phm..sbb utamanya iyelah takut kitanye od akan susut jika kita saving..so kalo saya tersilap harap en aziz tlg betulkan..sbb plan sy pn berakhir pd april nie n kalo ikut apa yg diterangkan itu yg saya phm..saya telah sms kak lin utk cms1 cuma tgh waiting list..harap ada yg membantu..tq


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Pertanyaan kewangan anda
PostPosted: 22 Apr 2010, 18:46 
Offline

Joined: 14 Jul 2009, 22:14
Posts: 9
salam... wadus confius smula ni.... :?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Pertanyaan kewangan anda
PostPosted: 22 Apr 2010, 21:45 
Offline

Joined: 06 Oct 2009, 13:14
Posts: 37
kesian mmber 2.. yg sna kt lain yg cni kt lain. Snang je, bukak balik MEKANISME MODEL AJIT yg telah dirangka semasa OD appoinment (2nd Appoinment). Msa tu kna ngan sapa?, Mail ke khairudin? Tengok balik pd mekanisme yg terakhir dia rangka mcm mana, ada tulis suruh amik cash adv ka x da. Yg pasti pd bulan menanti CMS tdk akan ada SAVING ASB, duit gaji still masukkan ke dlm OD dlu mcm biasa, pas 2 byr commitment sedia ada (spt mthly rumah/ kreta dll..) SERTA CC yg tlh dgunakan utk pgeluaran cash adv pd bulan lepas (bg byr habis) dan jgn dluperkn kluarkan duit belanja seketul. Thats all.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Pertanyaan kewangan anda
PostPosted: 23 Apr 2010, 17:04 
Offline

Joined: 02 Jan 2010, 16:29
Posts: 8
setahu saya lah buat ari tuh masa perjumpaan ke dua dengan Ismail...cash advance untuk bulan terakhir tuh berjumlah..3k bsn 3k hongleong suami dan 2 k h.leong isteri...gaji masuk macam biasa..25hb...duit belanja amik...2k simpanan tak ada...

cash advance tuh plak tidak dibenarkan bayar lum sum..sebab di bimbangi OD akan susut...so bayar 1k bsn 1k hl suami 1 k hl isteri..seterusnya macam tuh la...sampai dapat ke CMS 1....huhuh...yng penting JGN BAYAR LUM SUM BAKI CASH ADVANCE


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Pertanyaan kewangan anda
PostPosted: 23 Apr 2010, 20:22 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
salam..

hehe mcm plan ada..
aku pernah tunggu cms 2 bulan..aku ada sms kak lin n dia cakap..

perjalanan model ajit adalah sama..cuma saving tak ada..
pasal CC memang kita dah max pada bulan terakhir tu..
kita bayar balik cam biasa juga..

next month

jalan mcm biasa jugak..kuarkan Cash advance mcm biasa MAX
saving tak ada..
bayar cc macam biasa..

ulang model ajit yang tanpa saving nie sehingga kak lin panggil..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Pertanyaan kewangan anda
PostPosted: 25 Apr 2010, 15:04 
Offline

Joined: 29 Dec 2009, 10:34
Posts: 19
salam semua, kefahaman saya sama dengan ciku82 dan bob malaya..untuk bulan yg sebelum appointment seterusnya adalah keluar gaji masuk od, keluar untuk duit belanja dan x da saving..kalau salah tolong betulkan..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Pertanyaan kewangan anda
PostPosted: 25 Apr 2010, 21:19 
Offline

Joined: 06 Oct 2009, 13:14
Posts: 37
hmmm...mcm2 plan ada. yg pentingnya, jlnkn plan mcm biasa cuma xda saving & x kluarkan cash adv dr cc..plan kami mcm tu. lain orang lain plannya.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 25 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group