azizcfpx.com
http://azizcfpx.com/forum/

PLAN BELI UMAH HANYA PAKAI OD
http://azizcfpx.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=14729
Page 1 of 1

Author:  bobmalaya [ 06 Jan 2010, 23:39 ]
Post subject:  PLAN BELI UMAH HANYA PAKAI OD

SALAM..
Anda rasa anda nak kongsi maklumat bagaimana nak beli umah dengan teknik yang berkesan????
jom mai kongsi pengalaman..
apa yang saya tahu en aziz ada ajar ckitlah pasal beli rumah bawah 20%-30% dari harga market value..
mybe ramai yang dah tahu hal tersebut
tp bagaimana nak uruskan teknik tersebut??

Author:  AnakFelda [ 28 Jan 2010, 19:55 ]
Post subject:  Re: PLAN BELI UMAH HANYA PAKAI OD

bobmalaya wrote:
SALAM..
Anda rasa anda nak kongsi maklumat bagaimana nak beli umah dengan teknik yang berkesan????
jom mai kongsi pengalaman..
apa yang saya tahu en aziz ada ajar ckitlah pasal beli rumah bawah 20%-30% dari harga market value..
mybe ramai yang dah tahu hal tersebut
tp bagaimana nak uruskan teknik tersebut??


Ini just pandangan saya untuk beli umah bawah 20-30% banyak strategik dan kerja yang perlu kita buat untuk dptkan nilai tersebut yang penting sekali usaha dan ilmu. Banyak teknik yang boleh kita buat untuk dptkan umah below market value: Sebelum kita nak beli sesuatu umah
kena tahu target lokasi dahulu itu penting dlm mempengaruhi harga sesuatu umah pada masa hadapan. Jgn tengok umah besar je..tapi umah lokasi dlm hutan .tak ada permintaan untuk disewa./jual..last-last kita rugi untuk buat repair atas kerosakan...rumah tersebut.

Pertama : Buat kajian lokasi > pilih lokasi yang mempunyai permintaan yg tinggi untuk disewa ( berdekatanipta, lrt , masjib , kilang , kedai makan , shoping complex.yang paling penting lokasi yang banyak org..asal kan cashflow kita positif +return umah sewa punya. ( OD Vs Propeties)

Kedua : Dapatkan senarai umah lelong dari pejabat tanah / daerah / mudah.com atau website lelong yang ada dimalaysia dan pilih lokasi yang ada target.

Ketiga : Teknik main harga dengan tuan umah ( nanti saya sambung lagi ada keja jap )

Author:  bobmalaya [ 03 Feb 2010, 13:25 ]
Post subject:  Re: PLAN BELI UMAH HANYA PAKAI OD

emm..
info menarik nie..
tak sambar tunggu sambuangannyee..
mai komen

Author:  yette_faisir [ 03 Feb 2010, 21:28 ]
Post subject:  Re: PLAN BELI UMAH HANYA PAKAI OD

salam...


wahh bob semenjak blk dr sesi cms1 ni asyik citer pasal umah jea..jealous ni..

Author:  bobmalaya [ 04 Feb 2010, 22:48 ]
Post subject:  Re: PLAN BELI UMAH HANYA PAKAI OD

yette_faisir wrote:
salam...


wahh bob semenjak blk dr sesi cms1 ni asyik citer pasal umah jea..jealous ni..


salam..

hehe..salam yette lama tak masuk forum nie..
tak aderlah sajer bukak TT nie tuk kongsi maklumat ngan member en aziz nie..en aziz kata next cms nie leh beli umah..
peh semangat ckit

4 anak felda..
cepatlah bagi sambungan info..heheh

Page 1 of 1 All times are UTC + 8 hours
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/