azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 25 Jan 2020, 23:10

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: CC BSN
PostPosted: 19 Oct 2008, 08:12 
Offline

Joined: 21 Jul 2008, 22:12
Posts: 11
salam kamalisme2001,

Mula2 aku pun bengang gak dengan BSN ni, sebab dia ada caj selain RM50 tuh... Lepas tanya betul2, rupa2nya kalau cash adv ni, dia ada caj daily rest selain caj RM50 tu.. Tapi, aku dah tanya SIFU, SIFU ckp itu ( Al Aiman ) lebih baik drpd kad caj lain, selain " family card " model AJIT la... :roll: :roll:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CC BSN
PostPosted: 30 Oct 2008, 16:58 
Offline

Joined: 05 Jun 2008, 14:01
Posts: 6
rata-rata berapa korang bayar untuk RM1,000 cash advance?

nie sajer tanya nak calculate utk standby bila dah start AJIT nie... skrg tgh pending OD kat RHB...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CC BSN
PostPosted: 01 Nov 2008, 00:11 
Offline
User avatar

Joined: 31 Oct 2008, 23:55
Posts: 9
Jelly/PEKAN wrote:
salam kamalisme2001,

Mula2 aku pun bengang gak dengan BSN ni, sebab dia ada caj selain RM50 tuh... Lepas tanya betul2, rupa2nya kalau cash adv ni, dia ada caj daily rest selain caj RM50 tu.. Tapi, aku dah tanya SIFU, SIFU ckp itu ( Al Aiman ) lebih baik drpd kad caj lain, selain " family card " model AJIT la... :roll: :roll:


betul...ade daily caj...saya pun dh pakai baru tahu...tak caya, cuba baca kat belakang penyata bsn tu...ade tulih camni...

“Caj sebanyak RM50 akan dikenakan ke atas pendahuluan wang tunai. Anda juga akan dikenakan caj keuntungan sebanyak 1% sebulan (Kakitangan Kerajaan) dan 1.25% sebulan (Bukan Kakitangan Kerajaan) dikira berasaskan perkiraan harian dari tarikh pengeluaran pendahuluan tunai sehingga tarikh bayaran penuh dibuat”

ingat nak feedback kat bang Aziz...pastu kalau withdrawn kat kaunter, ade limit...mungkin ikut branch la...yg saya tahu, maksimum RM2000/day/branch...maknanya kalau nak kuar lebih dari 2k dlm hari yg sama, kena pg lebih dari satu branch...leceh betui...so byk kali la kena caj yg RM50 tuh


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CC BSN
PostPosted: 12 Nov 2008, 11:30 
Offline

Joined: 15 Aug 2008, 18:37
Posts: 39
betul lar tue..
cash advance CC BSN bukan hanya kena rm50 tapi ada caj keuntungan lagi.
bagi kes saya kuar cash advance rm2500, dapat penyata kena bayar full rm2552.38.
so kat sini BSN amik caj keuntungan rm2.38.
selepas jumpa en.aziz, dia sarankan guna OCBC dulu, more reasonable charge dikenakan.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CC BSN
PostPosted: 12 Nov 2008, 21:49 
Offline
User avatar

Joined: 31 Oct 2008, 23:55
Posts: 9
Juans wrote:
betul lar tue..
cash advance CC BSN bukan hanya kena rm50 tapi ada caj keuntungan lagi.
bagi kes saya kuar cash advance rm2500, dapat penyata kena bayar full rm2552.38.
so kat sini BSN amik caj keuntungan rm2.38.
selepas jumpa en.aziz, dia sarankan guna OCBC dulu, more reasonable charge dikenakan.


jadi en Aziz dah confirm la ni BSN CC bukan high priority....thanks for the info

saya pun baru jer stop guna BSN CC...sempat guna 2 bln jer...skang maintain ngan BIMB CC...apply Al-Rajhi dh sebulan lebih...still dlm verification...susah betul nak approve skang


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CC BSN
PostPosted: 13 Nov 2008, 10:07 
Offline

Joined: 15 Aug 2008, 18:37
Posts: 39
Cenor.
itu en.aziz cakap untuk kes saya lar..
nanti kata saya pandai2 plak..
tapi saya serik gak guna BSN CC ni.
last time saya nak buat cash advance, boleh staf kat kaunter tu tak tau. dia suruh amik kat ATM. saya kata taknak. nanti kena extra charge. tanya manager on duty pun tak tau.
lastly saya plak guna HP saya call HQ BSN. smp 3 kali tpon, waiting time kat situ dalam 4 jam.
tapi still takleh kuar duit.
saya hangin blah pegi branch lain. :evil:

yang tak puas hati lagi, clear cek sampai 1 minggu.

ada sapa2 ada kenalan di al-rajhi tak?
saya nak try apply charge card al-rajhi ni..
dgr kata gaji > 3k RM abru boleh apply?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CC BSN
PostPosted: 13 Nov 2008, 23:05 
Offline
User avatar

Joined: 31 Oct 2008, 23:55
Posts: 9
Juans...oh yeke,
tapi kalau kena daily charge, saya sendiri pun rasa mcm tak sesuai...even RM50 / RM2000 pun dah kira tinggi...kena plak extra charge dlm RM16...kalau ade kad lain, rasa better pakai kad lain dulu la

lagi satu dari pengalaman saya, saya pun rasa BSN ni tak effecient...pernah skali nak kuar duit kat kaunter, system plak down...kena dtg plak petang...jadi kat situ dh byk kos...call center diorang tak payah cerita la...call 10 kali pun xde orang jawab

kebetulan baru tadi call Al-Rajhi bank...follow-up CC...alhamdulillah dh approve...skang tunggu kad sampai rumah

Juans, kalau Puchong branch ok, pm saya...bdk kat situ senang nak follow-up...kalau agak2 tak lepas, dia akan mintak support document...so takde la kena reject bulat2


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CC BSN
PostPosted: 13 Apr 2009, 13:41 
Offline
Site Admin

Joined: 10 Mar 2008, 00:37
Posts: 167
Salam SOG,

Tidak perlu tukar. Ikut pelan dan tarikh yg telah ditetatpkan. Penggunaan supplement MESTI dilaksanakan pada bulan yg berlainan. Ini adalah kerana perbelanjaan kita wujud dalam setiap bulan yg berbeza.

aziz cfp


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CC BSN
PostPosted: 26 Jun 2009, 16:45 
Offline

Joined: 25 Nov 2008, 14:10
Posts: 49
Ermm.. BSn... bSn... aku cuba nk keluarkan Cash Advance kat kaunter BSN tadik... nk keluar rm2000... dia cakap kat kaunter bleh keluar RM1000 jer... erm... aku musykilll nih... sapa leh tolong jawabkan...?? pastu org kat kaunter tu cakap... kalau nk keluarkan kat lain bank bleh keluar RM2000... tapi dia cakap caj sama jer kalau keluar kat kaunter bank lain... arghhh.. aku pening... tolong aku skit weh... call dia nyer hotline tak dapat2... ???? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

_________________
"Its not about how good you are, its about how good you want to be"


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CC BSN
PostPosted: 27 Jun 2009, 16:45 
Offline

Joined: 25 Nov 2008, 14:10
Posts: 49
Perlu ker aku keluarkan RM3750 dari CC BSN kat BSN HQ kat tepi KLCC tu??? sbb aku g kat cawangan lain.. kat kaunter dia leh keluar rm1000 jer maks.....

_________________
"Its not about how good you are, its about how good you want to be"


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group