azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 08 Dec 2019, 12:01

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: loan asb maybank
PostPosted: 01 Mar 2010, 10:52 
Offline

Joined: 01 Mar 2010, 10:40
Posts: 22
Assalamualaikom.... en aziz sy akan menghadiri seminar en. aziz pd 8 mac sy dan suami ada membuat asb loan (maybank) sy difahamkan en. aziz akan meminta kami menutup loan asb patutkah kami menutup loan asb kami walaupun pihak maybank kata kami perlu membayar RM 1xxx untuk 3 akuan loan asb kami .... diharapkan semua dapat memberi pendapat ... adalah lebih baik ditutp lebih awal atau tunggu perjumpaan dgn en.aziz :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: loan asb maybank
PostPosted: 02 Mar 2010, 00:08 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
erda wrote:
Assalamualaikom.... en aziz sy akan menghadiri seminar en. aziz pd 8 mac sy dan suami ada membuat asb loan (maybank) sy difahamkan en. aziz akan meminta kami menutup loan asb patutkah kami menutup loan asb kami walaupun pihak maybank kata kami perlu membayar RM 1xxx untuk 3 akuan loan asb kami .... diharapkan semua dapat memberi pendapat ... adalah lebih baik ditutp lebih awal atau tunggu perjumpaan dgn en.aziz :lol:


salam erda...
pasal loan asb tu mmg kena tutup segera..itu adalah liabiliti dalam planing model ajit...
klu kita kira mmg tak berbaloi bayar 70k++ untuk dapatkan 50k..baik amik ansuran bulanan tersebut tuk saving terus dalam ASB kita..
apa kata geng2 otai forum nie

lagi satu en aziz kata orang yang aplly loan ASB nie adalah orang yang .....tut


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: loan asb maybank
PostPosted: 02 Mar 2010, 08:17 
Offline

Joined: 24 Feb 2010, 09:16
Posts: 9
Klu ikutkan En. Aziz mmg dia akan suruh tutup sebab asb loan tu mengkayakan bank jer... Tp apapun untuk penjelasan yang lebih, pergi dulu bengkel tu nanti dia akan beri penjelasan yang akan buat kita berfikir sendiri.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: loan asb maybank
PostPosted: 02 Mar 2010, 11:43 
Offline

Joined: 02 Apr 2009, 09:55
Posts: 17
x payah tunggu...batalkan cepat2...kalau jumpe en.aziz pun, dia suruh batalkan jugak..x pun tunggu bln 12...dpt dividen, terus stop.. :ugeek:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: loan asb maybank
PostPosted: 03 Mar 2010, 10:09 
Offline

Joined: 01 Mar 2010, 10:40
Posts: 22
waalaikom salam... terima kasih atas nasihat semua otai :D lagipun sebulan kami kena bayar loan asb tu dalam Rm 5xx mungkin sementara menunggu panggilan en. aziz sy boleh simpan Rm 5xx tu kan balik modal bayar RM 1xxx knn okey terima kasih semua...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: loan asb maybank
PostPosted: 03 Mar 2010, 23:04 
Offline

Joined: 21 Apr 2009, 09:52
Posts: 9
Location: pasir gudang
salam..
pernah wat loan asb dalam 2 tahun lebih...bila tgk dividen tak cover monthly payment, jual balik...alhamdulillah bleh top up utk wat OD bila jumpa en. aziz...skrg dah lepas cms 1

_________________
"trust ur hope, not ur fear...."


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: loan asb maybank
PostPosted: 30 Mar 2010, 08:58 
Offline

Joined: 01 Mar 2010, 10:40
Posts: 22
salam semua.. buat pengetahuan semua saya dah bayar panelti tutup loan asb ... staf maybank sebelum ni kata bayar RM 1XXX... patutnya diorang tutup dulu baru kira tapi bos diaorang tak nak sain suruh bayar paneltinyerr jahat betul kan last diorang suruh bayar RM 2xxx lari bajet betul hai... maybank ... maybank ... :evil: :evil: bila fikir saving yang cik atikah berikan pada kami terubat jugakkkk takperr sabar ajer...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: loan asb maybank
PostPosted: 31 Mar 2010, 00:46 
Offline

Joined: 05 Sep 2009, 06:06
Posts: 16
Kesimpulannya, siapa yang untung? Bank juga.

Ingat!!! ASB loan, mendisplinkan diri untuk bayar kepada bank.
Manakala simpanan di ASB secara konsisten, mendisplinkan diri untuk bayar kepada diri sendiri (Pay yourself first).

Dd Aini,
http://bijakuruswang.blogspot.com/
http://dz-confectionery.blogspot.com/


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group