azizcfpx.com
http://azizcfpx.com/forum/

loan asb maybank
http://azizcfpx.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=18906
Page 1 of 1

Author:  erda [ 01 Mar 2010, 10:52 ]
Post subject:  loan asb maybank

Assalamualaikom.... en aziz sy akan menghadiri seminar en. aziz pd 8 mac sy dan suami ada membuat asb loan (maybank) sy difahamkan en. aziz akan meminta kami menutup loan asb patutkah kami menutup loan asb kami walaupun pihak maybank kata kami perlu membayar RM 1xxx untuk 3 akuan loan asb kami .... diharapkan semua dapat memberi pendapat ... adalah lebih baik ditutp lebih awal atau tunggu perjumpaan dgn en.aziz :lol:

Author:  bobmalaya [ 02 Mar 2010, 00:08 ]
Post subject:  Re: loan asb maybank

erda wrote:
Assalamualaikom.... en aziz sy akan menghadiri seminar en. aziz pd 8 mac sy dan suami ada membuat asb loan (maybank) sy difahamkan en. aziz akan meminta kami menutup loan asb patutkah kami menutup loan asb kami walaupun pihak maybank kata kami perlu membayar RM 1xxx untuk 3 akuan loan asb kami .... diharapkan semua dapat memberi pendapat ... adalah lebih baik ditutp lebih awal atau tunggu perjumpaan dgn en.aziz :lol:


salam erda...
pasal loan asb tu mmg kena tutup segera..itu adalah liabiliti dalam planing model ajit...
klu kita kira mmg tak berbaloi bayar 70k++ untuk dapatkan 50k..baik amik ansuran bulanan tersebut tuk saving terus dalam ASB kita..
apa kata geng2 otai forum nie

lagi satu en aziz kata orang yang aplly loan ASB nie adalah orang yang .....tut

Author:  FaridAzilah [ 02 Mar 2010, 08:17 ]
Post subject:  Re: loan asb maybank

Klu ikutkan En. Aziz mmg dia akan suruh tutup sebab asb loan tu mengkayakan bank jer... Tp apapun untuk penjelasan yang lebih, pergi dulu bengkel tu nanti dia akan beri penjelasan yang akan buat kita berfikir sendiri.

Author:  RIZ [ 02 Mar 2010, 11:43 ]
Post subject:  Re: loan asb maybank

x payah tunggu...batalkan cepat2...kalau jumpe en.aziz pun, dia suruh batalkan jugak..x pun tunggu bln 12...dpt dividen, terus stop.. :ugeek:

Author:  erda [ 03 Mar 2010, 10:09 ]
Post subject:  Re: loan asb maybank

waalaikom salam... terima kasih atas nasihat semua otai :D lagipun sebulan kami kena bayar loan asb tu dalam Rm 5xx mungkin sementara menunggu panggilan en. aziz sy boleh simpan Rm 5xx tu kan balik modal bayar RM 1xxx knn okey terima kasih semua...

Author:  tengku7 [ 03 Mar 2010, 23:04 ]
Post subject:  Re: loan asb maybank

salam..
pernah wat loan asb dalam 2 tahun lebih...bila tgk dividen tak cover monthly payment, jual balik...alhamdulillah bleh top up utk wat OD bila jumpa en. aziz...skrg dah lepas cms 1

Author:  erda [ 30 Mar 2010, 08:58 ]
Post subject:  Re: loan asb maybank

salam semua.. buat pengetahuan semua saya dah bayar panelti tutup loan asb ... staf maybank sebelum ni kata bayar RM 1XXX... patutnya diorang tutup dulu baru kira tapi bos diaorang tak nak sain suruh bayar paneltinyerr jahat betul kan last diorang suruh bayar RM 2xxx lari bajet betul hai... maybank ... maybank ... :evil: :evil: bila fikir saving yang cik atikah berikan pada kami terubat jugakkkk takperr sabar ajer...

Author:  DdAini [ 31 Mar 2010, 00:46 ]
Post subject:  Re: loan asb maybank

Kesimpulannya, siapa yang untung? Bank juga.

Ingat!!! ASB loan, mendisplinkan diri untuk bayar kepada bank.
Manakala simpanan di ASB secara konsisten, mendisplinkan diri untuk bayar kepada diri sendiri (Pay yourself first).

Dd Aini,
http://bijakuruswang.blogspot.com/
http://dz-confectionery.blogspot.com/

Page 1 of 1 All times are UTC + 8 hours
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/