azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 10 Dec 2019, 14:13

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 36 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: Beli Rumah
PostPosted: 18 Jun 2009, 10:10 
Offline

Joined: 19 Feb 2009, 16:36
Posts: 19
nanti saya pegi survey sendiri ke bank, sementara itu harap En Aziz dapat memberikan pandangan dan nyatakan sekiranya ada apa-apa maklumat yang perlu saya dapatkan lebih lanjut...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Beli Rumah
PostPosted: 23 Aug 2009, 23:02 
Offline

Joined: 05 Aug 2008, 10:50
Posts: 32
ni satu lagi benda idaman yg ambo takleh tahan kadang2...cam puasa la pulak! bila kt pasar ramadhan semua nampak sedap! peh godaaaannn.... :evil:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Beli Rumah
PostPosted: 24 Aug 2009, 21:16 
Offline

Joined: 14 Jun 2009, 23:29
Posts: 65
sah2 bln nie dlm buku 555 semua jenis kuih muih ada... :D :D ...jimat kos mcm cite pramlee...ambil bau saja :lol: :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Beli Rumah
PostPosted: 15 Sep 2009, 09:46 
Offline

Joined: 12 Sep 2008, 12:14
Posts: 3
assalamua'laikum...En. aziz

1. Di sini ada projek rumah baru nak launch...dan kami ingin booking bo tak.
2. Rumah semi-D setingkat harga 282k dan di kawasan guarded community.
3. Kami ingin booking kerana environment perumahan ini sangat kami suka..
4. Harap en aziz & kwn2 lain bo advise....camna ya....rasa syg plak nak lepas peluang nih...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Beli Rumah
PostPosted: 16 Sep 2009, 13:23 
Offline

Joined: 02 Aug 2009, 11:59
Posts: 17
sam penang wrote:
assalamua'laikum...En. aziz

1. Di sini ada projek rumah baru nak launch...dan kami ingin booking bo tak.
2. Rumah semi-D setingkat harga 282k dan di kawasan guarded community.
3. Kami ingin booking kerana environment perumahan ini sangat kami suka..
4. Harap en aziz & kwn2 lain bo advise....camna ya....rasa syg plak nak lepas peluang nih...


Yang penting sekali mestilah mengikut syarat-syarat yang telah ditetapkan oleh Encik Aziz...
Kalau tak ikut syarat-syarat tu memang tak boleh beli ..

_________________
Success is only chosen by few.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Beli Rumah
PostPosted: 17 Sep 2009, 10:24 
Offline

Joined: 12 Sep 2008, 12:14
Posts: 3
jazman, apa syarat2 en aziz if nak beli rumah ya....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Beli Rumah
PostPosted: 16 Nov 2009, 03:00 
Offline

Joined: 24 Jun 2009, 20:32
Posts: 14
sam penang
salam
beli rumah ada 3 syarat


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Beli Rumah
PostPosted: 20 Nov 2009, 16:48 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
sam penang wrote:
jazman, apa syarat2 en aziz if nak beli rumah ya....

salam sam

klu kita betul2 ikut program en aziz kita tau aper 3 syarat tu..
lokasi,lokasi n lokasi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Beli Rumah
PostPosted: 26 Nov 2009, 19:09 
Offline

Joined: 26 Oct 2009, 20:54
Posts: 9
salam bobmalaya

tanyer skit psl syarat en aziz, lokasi..lokasi..lokasi...ape maksud nyer ek? kite kene carik & beli rumah yg betul2 strategik dari segi ape? transport ke? future value rumah ke? jenis rumah ke? pastu adakah kt kene gunakan 1st rumah yg kt beli tu utk model ajit or tambah od?

masalah sy camni.. sy ade plan nk beli umah kat kaw yg strategik jgk dr segi kemudahan & jarak ke tempat keje.. harge & jenis umah pon within budget.. problem nyer kaw tu MV die lambat skit nk naik..tu je

bukan ape takut tk bleh rolling od plak nanti..hope 2nd cms nanti bleh dpt advice dr en aziz hehe:)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Beli Rumah
PostPosted: 10 Feb 2010, 10:17 
Offline

Joined: 27 Jan 2010, 15:51
Posts: 36
nizam404 wrote:
salam bobmalaya

tanyer skit psl syarat en aziz, lokasi..lokasi..lokasi...ape maksud nyer ek? kite kene carik & beli rumah yg betul2 strategik dari segi ape? transport ke? future value rumah ke? jenis rumah ke? pastu adakah kt kene gunakan 1st rumah yg kt beli tu utk model ajit or tambah od?

masalah sy camni.. sy ade plan nk beli umah kat kaw yg strategik jgk dr segi kemudahan & jarak ke tempat keje.. harge & jenis umah pon within budget.. problem nyer kaw tu MV die lambat skit nk naik..tu je

bukan ape takut tk bleh rolling od plak nanti..hope 2nd cms nanti bleh dpt advice dr en aziz hehe:)


memang lokasi penting..tetapi ada banyak faktor yang perlu diambil perhatian dalam pembelian rumah..
iaitu pertama kenal pasti bekas asal tapak perumahan tersebut..adakah kawasan berpaya..kawasan tambakan sampah sarat..kawasan lombong dan sbgainya..sebab benda ni akan menjejaskan MV pada masa hadapan..memang rumah 1-4tahun nampak cantik and tiada kerosakan..but 5tahun keatas akan nampak struktur..umah retak..and lantai umah jatuh ke bawah...ini disebabkan faktor tanah dikawsan tersebut...

sebelum beli tuan kena survey kat pejabat tanah/majlis daerah dikawasan tersebut ..apa perancangan yang akan berlaku pada masa hadapan.dilokasi yang hendak dibeli untuk menentukan MV akan meningkat lagi 5tahun atleast 30-50%
Jika anda dapati ..sebelah projek perumahan tersebut telah di gezetkan menjadi tapak perkuburan ...then u beli.memang cari nahas ..
jika tuan nak beli just duduk sampai mati umah itu ..ok lah duduk dalam kawasan tenang jauh daripada bandar itu kira ok lah..

tapi jika tuan nak beli buat investment lokasi yang berdekatan tempat kerja perlu diuatamakan...
contoh ada bus , teksi , jalan tak sesak..then ada kedai makan kedai runcit..dan paling penting ada bank kawasan tersebut dalam jarak 5km daripada umah..itu penting sekali.

nanti sambung lagi...banyak keja lak nak buat hehehe..

_________________
Federation Of Investment Manager Malaysia (FIMM)
Federation Of Malaysia Unit Trust Managers (FMUTM)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 36 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group