azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 10 Dec 2019, 06:12

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 36 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: Beli Rumah
PostPosted: 12 Feb 2010, 08:24 
Offline

Joined: 02 Aug 2009, 11:59
Posts: 17
Lokasi memang penting. Tapi ada syarat yang 'ehem ehem' tu kalau tak dapat dipenuhi oleh penjual/developer, memang tak dapat belilah rumah tu.
Syarat yang 'ehem ehem' tu pelanggan Encik Aziz sahaja yang tahu ...

_________________
Success is only chosen by few.


Last edited by jazman on 13 Feb 2010, 15:50, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Beli Rumah
PostPosted: 12 Feb 2010, 13:18 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
jazman wrote:
Lokasi memang penting. Tapi ada syarat yang 'ehem ehem' tu dapat dipenuhi oleh penjual/developer, memang tak dapat belilah rumah tu.
Syarat yang 'ehem ehem' tu pelanggan Encik Aziz sahaja yang tahu ...


salam..
alamak apsal aku tak tau nie..
apa 'ehem..ehemm'.. tu


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Beli Rumah
PostPosted: 13 Feb 2010, 00:09 
Offline

Joined: 27 Jan 2010, 15:51
Posts: 36
bobmalaya wrote:
jazman wrote:
Lokasi memang penting. Tapi ada syarat yang 'ehem ehem' tu dapat dipenuhi oleh penjual/developer, memang tak dapat belilah rumah tu.
Syarat yang 'ehem ehem' tu pelanggan Encik Aziz sahaja yang tahu ...


salam..
alamak apsal aku tak tau nie..
apa 'ehem..ehemm'.. tu



lepas cuti ni nak test serumah ....hehehehe...

_________________
Federation Of Investment Manager Malaysia (FIMM)
Federation Of Malaysia Unit Trust Managers (FMUTM)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Beli Rumah
PostPosted: 18 Feb 2010, 16:33 
Offline

Joined: 24 Mar 2009, 10:10
Posts: 36
Memang susah nak cari rumah mengikut syarat-syarat yang ditetapkan. Saya sendiri dah 2 bulan survey di internet, tanya property agent, sendiri pusing sekitar Putrajaya masih tak jumpa lagi rumah idaman tu.. Macam dah putus harapan rasanya..

Kalau ada sapa-sapa mengetahui dimana kita boleh dapat rumah 20% below market price harap dapat war-war kan disini. Ataupun jika ada owner sendiri yang mahu jual rumah tersebut. Dengan direct owner, maybe kita boleh tekan harga sehingga 20% down. Lokasi tumpuan saya ialah disekitar Putrajaya.

Rumah yang saya nak beli ni, saya nak duduk sendiri dan rumah lama saya nak jual atau sewa jika menguntungkan.

Tq.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Beli Rumah
PostPosted: 22 Feb 2010, 10:22 
Offline

Joined: 27 Jan 2010, 15:51
Posts: 36
molaz wrote:
Memang susah nak cari rumah mengikut syarat-syarat yang ditetapkan. Saya sendiri dah 2 bulan survey di internet, tanya property agent, sendiri pusing sekitar Putrajaya masih tak jumpa lagi rumah idaman tu.. Macam dah putus harapan rasanya..

Kalau ada sapa-sapa mengetahui dimana kita boleh dapat rumah 20% below market price harap dapat war-war kan disini. Ataupun jika ada owner sendiri yang mahu jual rumah tersebut. Dengan direct owner, maybe kita boleh tekan harga sehingga 20% down. Lokasi tumpuan saya ialah disekitar Putrajaya.

Rumah yang saya nak beli ni, saya nak duduk sendiri dan rumah lama saya nak jual atau sewa jika menguntungkan.

Tq.



tuan leh buat iklan ..dekat mudah..
atau buat flyer...untuk cari umah..
insyallah tuan akan dpt penjual yang terdesak :)
jika urgent je..insyallah tuan leh main harga...sebab dia nak pakai duit segera..
alhamdulillah saya ada buat mcm tu and memang berkesan :)

_________________
Federation Of Investment Manager Malaysia (FIMM)
Federation Of Malaysia Unit Trust Managers (FMUTM)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Beli Rumah
PostPosted: 24 Mar 2010, 09:26 
Offline

Joined: 07 Mar 2010, 11:17
Posts: 5
tuan leh buat iklan ..dekat mudah..
atau buat flyer...untuk cari umah..
insyallah tuan akan dpt penjual yang terdesak
jika urgent je..insyallah tuan leh main harga...sebab dia nak pakai duit segera..
alhamdulillah saya ada buat mcm tu and memang berkesan
molaz wrote:
Memang susah nak cari rumah mengikut syarat-syarat yang ditetapkan. Saya sendiri dah 2 bulan survey di internet, tanya property agent, sendiri pusing sekitar Putrajaya masih tak jumpa lagi rumah idaman tu.. Macam dah putus harapan rasanya..

Kalau ada sapa-sapa mengetahui dimana kita boleh dapat rumah 20% below market price harap dapat war-war kan disini. Ataupun jika ada owner sendiri yang mahu jual rumah tersebut. Dengan direct owner, maybe kita boleh tekan harga sehingga 20% down. Lokasi tumpuan saya ialah disekitar Putrajaya.

Rumah yang saya nak beli ni, saya nak duduk sendiri dan rumah lama saya nak jual atau sewa jika menguntungkan.

Tq.



tuan leh buat iklan ..dekat mudah..
atau buat flyer...untuk cari umah..
insyallah tuan akan dpt penjual yang terdesak :)
jika urgent je..insyallah tuan leh main harga...sebab dia nak pakai duit segera..
alhamdulillah saya ada buat mcm tu and memang berkesan :)

Betul tu anak felda...
kekadang tuh ada jugak penjual tu nk pegi over sea n nk pakai duit..ada jugak yg nak sambung blaja (master & PHD)...

i heard in puchong perdana ada banyak nk jual rumah dibawah MV 20%...u can contact me if u like....012-2932602..

_________________
Selamat Berjaya

a wise man has a wise dream
http://www.tunaisegera.com/?r=zabira21


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Beli Rumah
PostPosted: 25 Mar 2010, 07:18 
Offline

Joined: 24 Mar 2009, 10:10
Posts: 36
puchong??? Saya dah tanya bank, bank kata rumah di puchong value jatuh dan susah nak jual.

Ada yg jual pada harga kos shj sebab market value tak menarik.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Beli Rumah
PostPosted: 26 Mar 2010, 10:41 
Offline

Joined: 24 Mar 2009, 10:10
Posts: 36
Ada sebuah rumah semi-d di presint 10 putrajaya. MV +-Rm1juta tapi bank lelong dalam RM750k.

Nampak menarik tapi melebihi budget yang diperuntukan. En.Aziz suruh saya cari value sekitar RM400k je.

Sapa yang nak rumah ni, dipersilakan mencuba..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Beli Rumah
PostPosted: 28 Mar 2010, 00:59 
Offline

Joined: 07 Mar 2010, 11:17
Posts: 5
puchong??? Saya dah tanya bank, bank kata rumah di puchong value jatuh dan susah nak jual.

Ada yg jual pada harga kos shj sebab market value tak menarik.

tk per molaz..saya hanya bagi cadangan sahaja kpd yg berminat...setahu saya d puchong tu insyallah akan ada buyer..

_________________
Selamat Berjaya

a wise man has a wise dream
http://www.tunaisegera.com/?r=zabira21


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Beli Rumah
PostPosted: 29 Mar 2010, 13:46 
Offline

Joined: 19 Jun 2009, 14:52
Posts: 38
ada sesiapa yang familiar with Subang Jaya, Shah Alam & Petaling Jaya area tak?

tak pun area along LRT route from KL to Gombak?

looking for houses around the areas mentioned above laa....


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 36 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group