azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 10 Dec 2019, 14:15

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: CMS2 - Masalah Credit Card
PostPosted: 29 Jan 2010, 19:30 
Offline
Site Admin

Joined: 10 Mar 2008, 00:37
Posts: 167
Salam mzbaharudin,

Telah banyak kali saya mengingatkan semua agar setiap kali berjumpa menyiapkan segala data dan butir2 kewangan yg diperlukan dan secara terperinci dan tepat. Tapi malangnya ramai yg tidak mengendahkan ingatan saya malah mengambil mudah dengan hanya membawa "telur dua biji" utk bertemu saya. Ramai yg sedang menunggu dan mahu bertemu serta tidak sabar2 utk merancang kewangan personal. Sehubungan dengan itu adalah diharapkan setiap kali pertemuan asas maklumat haruslah dipersiapkan sebaik mungkin. Jangan harapkan saya mengetahui mengenai maklumat kewangan anda dan saya bukannya komputer yg boleh menyimpan berjuta maklumat individu. Malang jika pertemuan harus dibuat dua kali sebab suatu perkara mudah. Bukan senang nak senang tapi senang nak susah.

aziz cfp


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CMS2 - Masalah Credit Card
PostPosted: 21 Apr 2010, 13:01 
Offline

Joined: 01 Mar 2010, 10:40
Posts: 22
Assalamualaikom. sy baru dapat bil cc bank islam sy terima bil cas kad rm 100 untuk 2 kad perlukah saya membuat potongan kad visa kerana kredit limit kongsi gn master takut nanti bila dah 2 kad nanti mcm cas pulak yang berlainnan


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CMS2 - Masalah Credit Card
PostPosted: 22 Apr 2010, 21:58 
Offline

Joined: 06 Oct 2009, 13:14
Posts: 37
erda wrote:
Assalamualaikom. sy baru dapat bil cc bank islam sy terima bil cas kad rm 100 untuk 2 kad perlukah saya membuat potongan kad visa kerana kredit limit kongsi gn master takut nanti bila dah 2 kad nanti mcm cas pulak yang berlainnan


Bg sy CC xda mslh klw ada 1 pun yg pting credit limit nya mesti yg the highest. Klw sy potong sj sbb mnambah bban kna byr annual fee/gov fee utk 2 card yg sma. rugi kn.? klw ada 1 kn lbih mnjimatkan. duit byr fee tu leh simpan dlm ASB. Sayangnya...sbb dh jd rezki krajaan wlwpn RM50 je.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CMS2 - Masalah Credit Card
PostPosted: 23 Apr 2010, 16:58 
Offline

Joined: 02 Jan 2010, 16:29
Posts: 8
erda wrote:
Assalamualaikom. sy baru dapat bil cc bank islam sy terima bil cas kad rm 100 untuk 2 kad perlukah saya membuat potongan kad visa kerana kredit limit kongsi gn master takut nanti bila dah 2 kad nanti mcm cas pulak yang berlainnan




kpd erda...hurm baik awak cepat2 potong salah satu CC BIMB tuh ..kalau tak susah awak nanti..saya dah sampai bergaduh2 dengan manager CC dia...dia cakap saya tetap gak kena bayar g.tax tuh walaupun saya dah potong mastercard..mmg bengang tol perkara nih...saya masih perjuangkan hak saya untuk tidak membayar G.TAX mastercard BIMB kerana saya tak guna..tak active dan tak mintak pun 2 CC sekali gusss...huhuh..wish me luck


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CMS2 - Masalah Credit Card
PostPosted: 26 Apr 2010, 12:44 
Offline

Joined: 01 Mar 2010, 10:40
Posts: 22
Salam semua ,,,,
betul sy dah pegi bank diorang tak bg batal selagi tak bayar rm 50 tuuu,,, dah bayar br boleh batal.... so kena bayar nugak tp dia ader kata boleh refund tah yer tak tidakk...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CMS2 - Masalah Credit Card
PostPosted: 27 Apr 2010, 19:51 
Offline

Joined: 06 Oct 2009, 13:14
Posts: 37
mmglah...sbb dh guna mmg kna byr gov tax. klw blum leh lg potong, xkna byr mcm wife sy. ada lg teruk, ni jht punya bank lum guna, lum bt apa2 pn pd cc alih2 dtg statement kna byr gov tax. lg kurang ajo. nmpak sgt sruh guna.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group