azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 21 Aug 2019, 15:10

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: OD
PostPosted: 20 Jun 2010, 01:38 
Offline

Joined: 20 Jun 2010, 01:29
Posts: 32
saya baru apply OD. boleh lulus ke? saya tak blacklist lah.risau jugak selagi tak dapat result :|


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OD
PostPosted: 24 Jun 2010, 22:46 
Offline

Joined: 06 Oct 2009, 13:14
Posts: 37
faizul wrote:
saya baru apply OD. boleh lulus ke? saya tak blacklist lah.risau jugak selagi tak dapat result :|


Sabo ler.... ambik msa sebulan je. Lulus3, klw xda mslh..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OD
PostPosted: 26 Jun 2010, 03:38 
Offline

Joined: 20 Jun 2010, 01:29
Posts: 32
TAK LULUS,,,,... :cry: :oops:

PNB sekat untuk penggunaan individu. so, kena daftar syarikat. apply semula... ambil masa lagi ni. SABARRRRRR!!!! 8-)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OD
PostPosted: 28 Jun 2010, 21:30 
Offline

Joined: 11 Apr 2010, 14:31
Posts: 18
faizul wrote:
TAK LULUS,,,,... :cry: :oops:

PNB sekat untuk penggunaan individu. so, kena daftar syarikat. apply semula... ambil masa lagi ni. SABARRRRRR!!!! 8-)


salam

aku nie kerja kerajaan boleh ker aku daftar syarikat atas nama aku?tak ada masalah ker?

lagi satu geng aku nie kerja askar..dia tak pakai IC dia pakai kad askar dia tu..

adakah boleh dia aplly syarikat pakai kad askar dia tu???

hehe banyak persoalan timbul sekarang


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OD
PostPosted: 28 Jun 2010, 22:58 
Offline

Joined: 16 Mar 2010, 18:37
Posts: 1
Salam... betul ke dah takleh nak apply ODASB utk individu?
Ada cara lain ke nak apply OD selain guna ASB?

tq


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OD
PostPosted: 29 Jun 2010, 15:11 
Offline

Joined: 25 Mar 2010, 18:57
Posts: 3
salam, en aziz,
Jadi sekarang ni kena daftar syarikat baru dapat buat od ke? kalau yg dah ada OD ditarik balik oleh pnb ke? risau ni...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OD
PostPosted: 29 Jun 2010, 20:56 
Offline

Joined: 06 Oct 2009, 13:14
Posts: 37
fauzi76 wrote:
Salam... betul ke dah takleh nak apply ODASB utk individu?
Ada cara lain ke nak apply OD selain guna ASB?

tq


Ada...cara lain- klw saudara ada byk saving min 13k. syaratnya daftar syarikat dlu..enterprise pn cukup. xyah lah berurusan dgn PNB.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OD
PostPosted: 30 Jun 2010, 08:38 
Offline

Joined: 01 Feb 2010, 15:33
Posts: 11
salam. OD saya dah lulus awal Jun ari tu dengan cagarkan sijil ASB. Minggu lepas, dah dapat buku cek dan kad debit tapi duit OD baru aje masuk semalam. Agaknya, nasib saya sempat buat individu OD... En Aziz dah suruh sms Kak Lin untuk OD appointment tapi saya pulak cbuk nak setelkan anak masuk U minggu depan. Lepas tu la agaknya baru boleh sms Kak Lin. Kalau PNB dah buat syarat baru, kawan2 yang sedang dalam proses siapkan platform kenalah ikut syarat baru tu... @ En. Aziz ada cadangan lain ke?.

Just nak kongsi pengalaman.... urusan untuk buat OD dengan RHB di Kuantan x la susah. Lancar aje perjalanannya. Masa apply tu (melalui faks aje), 3 ari aje dah lulus dan boleh sain surat offer. yang amik masa tu untuk prepare buku cek dan urusan pihak PNB cagarkan sijil kita tu aje. dekat 3 minggu baru dapat buku cek dan kad debit. Lebih kurang 3 -5 ari lepas tu, baru duit OD masuk ke current account... terima kasih banyak2 pada cik Nurul, RHB Kuantan.

Tengah suspen ni nak mulakan model AJIT ni. harap2 berjalan lancar..... insya allah....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OD
PostPosted: 30 Jun 2010, 16:33 
Offline

Joined: 21 Apr 2009, 09:52
Posts: 9
Location: pasir gudang
cuba dulu tuan...don't take no for an answer. kalau gi ssm mmg digalakkan 1 keluarga 1 syarikat
fitri wrote:
faizul wrote:
TAK LULUS,,,,... :cry: :oops:

PNB sekat untuk penggunaan individu. so, kena daftar syarikat. apply semula... ambil masa lagi ni. SABARRRRRR!!!! 8-)


salam

aku nie kerja kerajaan boleh ker aku daftar syarikat atas nama aku?tak ada masalah ker?

lagi satu geng aku nie kerja askar..dia tak pakai IC dia pakai kad askar dia tu..

adakah boleh dia aplly syarikat pakai kad askar dia tu???

hehe banyak persoalan timbul sekarang

_________________
"trust ur hope, not ur fear...."


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OD
PostPosted: 30 Jun 2010, 23:41 
Offline

Joined: 20 Jun 2010, 01:29
Posts: 32
rrr


Last edited by faizul on 01 Jul 2010, 22:25, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group