azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 21 Aug 2019, 15:41

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 24 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: PNB dah tak buat OD ASB!!!
PostPosted: 15 Jul 2010, 23:29 
Offline

Joined: 20 Jun 2010, 01:29
Posts: 32
Salam semua,
Perkara yang mengejutkan saya hari ini adalah permohonan OD RHB saya APPROVED!... :o :D :D :) :lol: :P
setelah 3minggu saya tunggu jawapan,baru hari ni pihak bank call saya dan bg tahu berita gembira ni..
Mula2 reject sebab apply atas personal.itu pun 1mggu baru dapat jwpn.kemudian saya daftar SSM dan apply semula guna SSM yg tak sampai 1hari daftar.Saya dah hilang harapan sebab 3minggu x dapat jwpn dan sangkakan memang x de harapanlah nak dapat.saya pun cairkan semula sijil dan buat current account je sepertimana yg en aziz sarankan.tiba2 tadi bank call bg tau approved.saya punya terkejut beruk dgr jwpn tu.org bank tu pun pelik kenapa saya terkejut. esok saya kena tukar balik jadikan sijil.alhamdulillah... sekarang dah lulus.maybe esok or next week akan sign offer letter. kena tunggulah lagi 2minggu katanya baru masuk duit.x pelah tu.yg penting APPROVED!

Kepada kengkawan... daftar SSM dan apply lah OD. InsyaAllah jd mcm saya boleh dapat. Tak timbul lagi persoalan adakah syarikat baru daftar boleh apply OD.

Selamat mencuba...
TQ...
:D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PNB dah tak buat OD ASB!!!
PostPosted: 15 Jul 2010, 23:49 
Offline

Joined: 20 Jun 2010, 01:29
Posts: 32
FaridAzilah wrote:
Bro Faizul, nak tanya la lu bukak current acc tu atas nama individu ker @ nama syarikat.... Bukan apa wa rasa pun macam senasib jer dgn lu nie tak berpeluang nak gunakan khidmat OD/ASB sbb loan baru jer approve...


Aku daftar SSM atas nama sendiri. current account yg aku apply atas permohonan untuk perniagaan, guna nama sendiri jgklah sbb kat sijil SSM tu memang nama aku.aku tak gunakan nama kormesil. Bro, tak sempat aku nak pegang buku cek C/A aku tu, OD RHB aku APPROVED pulak.dpt jwpn td setelah 3minggu tunggu.
Mcm nilah, ko klu x dftr sykt lg, dftr dulu, and then apply OD. Memang boleh. x yah buat C/A.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PNB dah tak buat OD ASB!!!
PostPosted: 16 Jul 2010, 09:22 
Offline

Joined: 30 Mar 2010, 09:14
Posts: 9
alhamdulillah faizul..2 minggu tak lama tu...sabar...masa yang kita korbankan amt berbaloi


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PNB dah tak buat OD ASB!!!
PostPosted: 16 Jul 2010, 21:36 
Offline

Joined: 01 May 2010, 11:09
Posts: 3
alhamdulillah...akhirnya duit OD masuk jugak harini...bolehla msg kak lin nk dptkan appt :)
lama menunggu takut tak dpt sbb tgk skrg mcm byk jer masalah tapi last2 dapat jugak :) :D :D :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PNB dah tak buat OD ASB!!!
PostPosted: 19 Jul 2010, 00:13 
Offline

Joined: 11 Apr 2010, 14:31
Posts: 18
asrul13 wrote:
alhamdulillah...akhirnya duit OD masuk jugak harini...bolehla msg kak lin nk dptkan appt :)
lama menunggu takut tak dpt sbb tgk skrg mcm byk jer masalah tapi last2 dapat jugak :) :D :D :D


so nampak gaya mmg taklah susah nak aplly od nie..cuma kena daftar niaga ajer..yes..yes..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PNB dah tak buat OD ASB!!!
PostPosted: 19 Jul 2010, 09:42 
Offline

Joined: 24 Feb 2010, 09:16
Posts: 9
Bro Faizul... Thanks for that's info nanti saya try la pulak sbb klu ikutkan En Aziz dia suruh bukak C/A jer tak payah pakai OD so menarik berita nie so harap bo try jgk la mcm Bro Faizul


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PNB dah tak buat OD ASB!!!
PostPosted: 22 Jul 2010, 15:27 
Offline

Joined: 25 Mar 2010, 18:57
Posts: 3
en faizul, nak tanya wat kat rhb mana yang lulus tu? rhb kajang ke?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PNB dah tak buat OD ASB!!!
PostPosted: 24 Jul 2010, 00:20 
Offline

Joined: 20 Jun 2010, 01:29
Posts: 32
ain wrote:
en faizul, nak tanya wat kat rhb mana yang lulus tu? rhb kajang ke?

yes, RHB kajang
saya buat dengan personal banker dorine cristina


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PNB dah tak buat OD ASB!!!
PostPosted: 26 Jul 2010, 15:03 
Offline

Joined: 03 Jun 2010, 16:08
Posts: 5
faizul wrote:
Salam semua,
Perkara yang mengejutkan saya hari ini adalah permohonan OD RHB saya APPROVED!... :o :D :D :) :lol: :P
setelah 3minggu saya tunggu jawapan,baru hari ni pihak bank call saya dan bg tahu berita gembira ni..
Mula2 reject sebab apply atas personal.itu pun 1mggu baru dapat jwpn.kemudian saya daftar SSM dan apply semula guna SSM yg tak sampai 1hari daftar.Saya dah hilang harapan sebab 3minggu x dapat jwpn dan sangkakan memang x de harapanlah nak dapat.saya pun cairkan semula sijil dan buat current account je sepertimana yg en aziz sarankan.tiba2 tadi bank call bg tau approved.saya punya terkejut beruk dgr jwpn tu.org bank tu pun pelik kenapa saya terkejut. esok saya kena tukar balik jadikan sijil.alhamdulillah... sekarang dah lulus.maybe esok or next week akan sign offer letter. kena tunggulah lagi 2minggu katanya baru masuk duit.x pelah tu.yg penting APPROVED!

Kepada kengkawan... daftar SSM dan apply lah OD. InsyaAllah jd mcm saya boleh dapat. Tak timbul lagi persoalan adakah syarikat baru daftar boleh apply OD.

Selamat mencuba...
TQ...
:D



Tahniah buat Saudara Faizul...
semoga berita gembira ini akan menyusul pada saya pula selepas ini..
Amin


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PNB dah tak buat OD ASB!!!
PostPosted: 25 Aug 2010, 01:22 
Offline

Joined: 20 Jun 2010, 01:29
Posts: 32
faizul wrote:
Salam semua,
Perkara yang mengejutkan saya hari ini adalah permohonan OD RHB saya APPROVED!... :o :D :D :) :lol: :P
setelah 3minggu saya tunggu jawapan,baru hari ni pihak bank call saya dan bg tahu berita gembira ni..
Mula2 reject sebab apply atas personal.itu pun 1mggu baru dapat jwpn.kemudian saya daftar SSM dan apply semula guna SSM yg tak sampai 1hari daftar.Saya dah hilang harapan sebab 3minggu x dapat jwpn dan sangkakan memang x de harapanlah nak dapat.saya pun cairkan semula sijil dan buat current account je sepertimana yg en aziz sarankan.tiba2 tadi bank call bg tau approved.saya punya terkejut beruk dgr jwpn tu.org bank tu pun pelik kenapa saya terkejut. esok saya kena tukar balik jadikan sijil.alhamdulillah... sekarang dah lulus.maybe esok or next week akan sign offer letter. kena tunggulah lagi 2minggu katanya baru masuk duit.x pelah tu.yg penting APPROVED!

Kepada kengkawan... daftar SSM dan apply lah OD. InsyaAllah jd mcm saya boleh dapat. Tak timbul lagi persoalan adakah syarikat baru daftar boleh apply OD.

Selamat mencuba...
TQ...
:D


Salam semua,
Resah mula menyelubungi diriku. setelah sebulan lebih berlalu (sejak sign offer letter) ,duit yg ku nantikan x masuk2 dalam akaun ku. entah apa masalahnya,aku pun tak tau. apa dah jadi ni. adakah walaupun dah approve dah dah sign offer letter, rhb bank boleh tarik balik untuk bg OD kat aku???????????????????????? ni yg dalam dilema ni. kalau btl2 x boleh, cakap terang2.ni dah dikira buang masa ni.dah lah PL aku masuk bulan ke-2 dah potong gaji ni. dah masuk 2bulan ni aku sesak gaji jd ciput ni semata2 tunggu duit OD masuk.kalau btl x nak bg,cakap...boleh aku guna C/A je utk appointment ke-2.tak de lah buang masa macam ni.yg officer bank tu pulak kalau aku tak call dia memang tak de nya dia nak cal aku.baper lama nak semak dgn HQ.tak pelah,dia sibuk kot.

En. aziz,
apa pendapat en.aziz situasi saya sekarang ni. adakah perlu saya tunggu lagi untuk duit tu masuk( ntah masuk entah tidak) sebab offer letter dah sign pon(dah lebih 1bln lalu) atau guna C/A je untuk appointment ke-2? saya dah masuk bulan ke-2 ni gaji potong PL semata2 tunggu OD ni.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 24 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group