azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 10 Dec 2019, 14:14

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Appointment OD
PostPosted: 19 Oct 2009, 22:07 
Offline

Joined: 14 Jul 2009, 22:14
Posts: 9
Salam ...... Nak tanya en aziz skit..
OD saya telah siap dan telah pun sms kak Lin untuk appointment OD. Cuma nak tanya boleh tak sy settlekan dulu hutang2 kad-kad kredit seperti yang telah dibincangkan semasa sessi consultation hari tu sebelum appoinment OD..
Atau kena settlekan hutang2 kad kredit tu selepas appoinment OD juga..
Di harap en Aziz dapat bg komen Yes o Not.
Tima Kasih..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Appointment OD
PostPosted: 20 Oct 2009, 02:56 
Offline
Site Admin

Joined: 10 Mar 2008, 00:37
Posts: 167
Salam naksenang,

Seeloknya jumpa saya dulu utk OD appointment. Sememangnya saya juga memberi kelonggaran utk membayar dahulu hutang2 yg bertanda "merah" dlm FP/CD jika appointment utk berjumpa saya agak lambat. Tapi perkara ini(OD appointment) lambat appointment, jarang berlaku. Takutkan nanti jika kebenaran "across the board" diberi akan ada yg tersalah guna dan macam2 masalah pulak akan timbul. Sehubungan dengan itu, elok juga merenung lebih jauh sebelum membuat sesuatu keputusan sebabnya pelan individu adalah milik sendiri. Tugas saya hanya menasihati. Jika tak nak ikut, saya tak boleh paksa. Akhir kata, "Bukan senang nak senang Tapi senang nak susah".

aziz cfp


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Appointment OD
PostPosted: 20 Oct 2009, 10:12 
Offline

Joined: 14 Jul 2009, 22:14
Posts: 9
ok thanx sifu aziz...saya akan settlekan selepas OD appointment hutang2 tu..
Tima kasih d atas komen yang dberikan..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Appointment OD
PostPosted: 30 Oct 2009, 20:53 
Offline

Joined: 15 Oct 2009, 17:12
Posts: 2
Salam En Aziz,

Hari ni (pagi) dah sign offer letter RHB utk OD ASB. Insyaallah selasa dpn dpn buku cek & duit pun msk dlm acc. Nanti saya sms Kak Lin bila semua dah ready utk Appointment OD.

thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Appointment OD
PostPosted: 03 Nov 2009, 18:16 
Offline

Joined: 15 Oct 2009, 17:12
Posts: 2
Salam En Aziz,

Saya semuanya dah siap/ready utk 2nd appointment & dah sms kak lin pun tadi. Cuma ccard saya & wife hanya dpt Bank Islam & Bank Rakyat. Ccard utk BSN saya tengah usahakan..tak tau kat mana silapnya.

ok..thanks.. :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Appointment OD
PostPosted: 06 Nov 2009, 00:36 
Offline

Joined: 02 Jul 2008, 21:39
Posts: 23
Emmm, bagus2... semuanya bersemangat untuk menjalankan MODEL AJIT En. Aziz... Sekurangnye, semakin ramai orang Islam & Melayu yang dah pandai berjimat serta menyimpan... Saya tengah tggu appoinment utk CMS 4, lamanya kak lin, huhuhu....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Appointment OD
PostPosted: 06 Nov 2009, 18:50 
Offline

Joined: 23 Mar 2009, 19:13
Posts: 27
OKlah tu. Dah CMS ke 4. Bagilah peluang client2 yg baru nak belajar


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Appointment OD
PostPosted: 19 Nov 2009, 19:04 
Offline

Joined: 23 Mar 2009, 19:13
Posts: 27
Harap2 dptlah CMS ke 2 dlm masa terdekat ni sblm En Aziz cuti panjang. Amin 8-)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Appointment OD
PostPosted: 21 Nov 2009, 22:38 
Offline

Joined: 01 Dec 2008, 22:33
Posts: 11
salam en. aziz,

saya belum buat appointment OD dgn en aziz lagi. saya tgh cuba apply PL dgn several bank. bank Hong Leong da reject saya nyer application maybe sebab high comitment. OCBC approve kan 6K (staff loan). bank lain no result lagi. saya nak tanyer bole ke saya apply loan through credit card available limit sebab ada bebrapa bank yg offer loan dari credit card limit and ada fixed installment macam personal loan jugak. limit card credit saya skrg:

RHB RM8K use RM0 available 8K
BIMB RM5.5K use RM0 available 5.5K
BSN RM4K use RM0 available 4K

MBB RM 6K use RM2.4K 0% IPP available 3.2K
CIMB RM8K use RM1.61K 0% IPP + RM 3500 0% BT available 3K
HSBC RM5.5K use RM4K 5.99% p.a BT reducing balance available 1.2K
OCBC RM7K use RM3K 0% interest till Mac 10 available 4K
EON RM4K use RM1.3K 2.99% interest IPP available 2.7K
AEON credit RM2K use RM950 available 1K

Total outstanding CC:16.5K
Total available limit CC: 33K

saya juga ada loan kereta second ngan bank CIMB o/standng main amount RM35231.
dgn commitment credit card macam ni maybe bank lain susah nak approvekan PL. so nak tau bole ke saya apply loan dlm CC limit sebelum buat sesi first appointment sebab kemungkinan PL cara biasa tak lepas. Terima kasih.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Appointment OD
PostPosted: 29 Nov 2009, 20:23 
Offline

Joined: 23 Mar 2009, 19:13
Posts: 27
Yang penting buat appointment dulu. En Aziz akan bagi advice yg terbaik utk client dia. Don't worry


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group