azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 16 Nov 2018, 19:31

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 42 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: OVERDRAFT RHB
PostPosted: 18 Mar 2008, 16:34 
Offline
Site Admin

Joined: 10 Mar 2008, 00:37
Posts: 167
Salam Papa8Mama,

Perkara sepertimana yg Sdra hadapi itu sememangnya ada di beberapa cawangan2 RHB. Jika cawangan yg Sdra pergi itu tidak mahu berurusan dgn nilai Sijil kurang RM20k, cuba pula cawangan2 lain. Jika Sdra boleh nyatakan di mana Sdra berada, ramai forumnerdi sini boleh memberi arah cawangan yg sesuai. Contohnya jika di JB ada masalah, cuba di Muar atau keluar sikit drpd JB.

Personal Loan di OCBC agak mahal. Walaubagaimanapun jika kesemua bank2 di bawah Tier-1 gagal diperolehi, PL-OCBC pun boleh juga diambil. Tetapi kalau boleh,jangan.

Penyelesaian keseluruhan hutang bergantung kepada pelan individu masing2. Jika perlu kita akan menyelesaikan hutang yg interestnya tertinggi dan amaun yg terendah terlebih dahulu dan disusuli dengan setrusnya. Ianya bergantung kepada hutang2 yg Sdra miliki dan matlamat kewangan individu yg diinginkan.

aziz cfp


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OVERDRAFT RHB
PostPosted: 20 Mar 2008, 20:08 
Offline
Site Admin

Joined: 10 Mar 2008, 00:37
Posts: 167
Salam Labujb,

Maaf kereta simulasi tidak boleh di download(masalah penukaran file, tetap jadi zip file). Walaupun begitu semua klien aziz cfp akan diberikan simulasi berkenaan semasa pertemuan individu( ada 3 simulasi, pilih nak mana satu ). Insyaallah jika tak boleh tukar file tu juga, simulasi/slide show bentuk lain akan disiarkan dlm web azizcfpx.com.

aziz cfp


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OVERDRAFT RHB
PostPosted: 11 Sep 2008, 15:11 
Offline

Joined: 15 Aug 2008, 18:37
Posts: 39
En.Aziz dan kawan-kawan.
Saya baru buat OD RHB last week.
Processing fee dah naik RM150.kalau tak dulu RM100 aje.
Then nak tanya..memang lepas approve kena tunggu lagi 2-3minggu baru reimburse duit dalam akaun ek? :?:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OVERDRAFT RHB
PostPosted: 12 Sep 2008, 12:03 
Offline
User avatar

Joined: 03 Sep 2008, 13:54
Posts: 44
Location: JB Johor
Juans wrote:
En.Aziz dan kawan-kawan.
Saya baru buat OD RHB last week.
Processing fee dah naik RM150.kalau tak dulu RM100 aje.
Then nak tanya..memang lepas approve kena tunggu lagi 2-3minggu baru reimburse duit dalam akaun ek? :?:


Yes Juan.. Mang kena tunggu sket bank nak masuk duit dlm tuh...
Kena sabar ngan masa... :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OVERDRAFT RHB
PostPosted: 24 Sep 2008, 09:48 
Offline

Joined: 15 Aug 2008, 18:37
Posts: 39
Salam En.Aziz.
Saya tahu skrg you dah cuti.
Nak tanya sket, OD saya dah siap. kad supplement BSN Al-Aiman dah dapat(satu ajelar).
Nak buat 2nd appt. lepas raya plak. Lepas tu kena bayar pulak.
Kalau saya start dulu bulan ni ikut plan masa 1st appt. dulu boleh tak? Tak payah bayar fee 3% tu.
Duit raya tu...
Kalau start bulan ni, ada duit raya saya, boleh belanja lebih..
Ke kena start pas jumpa you coz you nak bagi petua2 terakhir sebelum saya implement dan nak kena bagi pengeras plak.
Duit raya le..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OVERDRAFT RHB
PostPosted: 26 Jul 2009, 20:28 
Offline

Joined: 26 Jul 2009, 20:13
Posts: 7
Juans OD RHB ari tu buat kat mana?
Sbb saya dah sain LO dah +2 minggu tak release2 lagi nih..
normally berapa lama kita kena tunggu...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OVERDRAFT RHB
PostPosted: 27 Jul 2009, 07:59 
Offline

Joined: 05 Aug 2008, 10:50
Posts: 32
mie wrote:
Juans OD RHB ari tu buat kat mana?
Sbb saya dah sain LO dah +2 minggu tak release2 lagi nih..
normally berapa lama kita kena tunggu...


tunggu lagi seminggu...biasanya 3 minggu dah boleh guna OD tu...
kalo dah lulus tu..bersabar je la...jap agi masyuk la RM tu...
harap membantu. :D

p/s-bukan senang nak senang, bukan susah nak susah....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OVERDRAFT RHB
PostPosted: 27 Jul 2009, 22:29 
Offline

Joined: 26 Jul 2009, 20:13
Posts: 7
SPEKMATO wrote:

tunggu lagi seminggu...biasanya 3 minggu dah boleh guna OD tu...
kalo dah lulus tu..bersabar je la...jap agi masyuk la RM tu...
harap membantu. :D

p/s-bukan senang nak senang, bukan susah nak susah....

Quote:



thanxs SPEKMATO...bukan apa, den tepon bank tu dio kato
org yg anto sblm you pun tak masyuk lagi...saspen la jugak... ;)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OVERDRAFT RHB
PostPosted: 04 Sep 2009, 19:09 
Offline

Joined: 31 Aug 2009, 12:31
Posts: 11
salam....en. aziz
saya br lulus OD RHB tapi kenapa 90% je bukan 95% tapi interest dis 4.55%...alasan Bank dia kate sy high comitment.....sebab en. aziz suruh saya buat OD RM48k n dptlah RM45.6k (95%) tapi skrg cuma dpt (90%) je..... agaknya akan menjejaskan sy pun perancangan kewangan atau tidak ye....
minta pandangan.....helpppp...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OVERDRAFT RHB
PostPosted: 10 Sep 2009, 21:40 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
nangka34 wrote:
salam....en. aziz
saya br lulus OD RHB tapi kenapa 90% je bukan 95% tapi interest dis 4.55%...alasan Bank dia kate sy high comitment.....sebab en. aziz suruh saya buat OD RM48k n dptlah RM45.6k (95%) tapi skrg cuma dpt (90%) je..... agaknya akan menjejaskan sy pun perancangan kewangan atau tidak ye....
minta pandangan.....helpppp...


salam nangka..
peh banyaknye ok ko..nie mesti bleh simpan dalam ASB kaw..kaw punyer...try sms kak lin tuk dapatkan pendapat terus atau email terus ngan en aziz.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 42 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group