azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 19 Nov 2018, 22:08

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 42 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: OVERDRAFT RHB
PostPosted: 04 Feb 2010, 17:09 
Offline

Joined: 04 Feb 2010, 08:51
Posts: 15
Salam En Aziz,

Saya ada beberapa persoalan untuk mendapat pandangan dari En. Aziz.

Saya ada pergi bank untuk buat refinance rumah, bank kata disebabkan rumah saya daripada 'gov. loan' akan mengambil masa yang lama untuk kelulusan..lebih kurang 6 - 7 bulan. Jika lulus hanya dapat perbezaan RM90K sahaja.

Dalam pada itu juga bank cadangkan buat personal loan, sebab ikut gaji saya boleh melayakan dapat sehingga RM200K.

Jadi apa nasihat En Aziz dengan perkara ini. Walaubagaimana pun saya akan pergi bank2 lain yang dicadankan oleh En Aziz tu untuk mendapatkan offer yang terbaik.

Terima kasih.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OVERDRAFT RHB
PostPosted: 04 Feb 2010, 22:45 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
PaksuZek wrote:
pengalaman saya masa buka akaun OD RHB memang lembab sikit...

mula2 pegawai bank kata tak boleh letak nama isteri (cik aziz suruh letak nama isteri) sebab isteri tak kerja...kena letak dua nama - -(padahal selepas tu baru kami tahu rupanya tak kerja pon boleh buka akaun OD....)

kami pun isi borang letak dua nama.

seminggu dua minggu tak ada berita lagi, bila call dia cakap nama saya ada sangkut sikit dgn bank negara, kononnya ada org tak bayar loan IC sama macam saya tapi nama lain....

tunggu dia akan settle kan....

diam seminggu dua lagi...

kemudian baru dia call OD dah approve. pergi pulak buka akaun.

diam lagi....duit tak masuk pun....

bila call dia kata silap borang pulak, datang semula ke bank isi borang lain...

diam balik....lepas tu barulah masuk duit...

kesimpulannya anak2, rajin2 lah gegar bank itu....jangan buang masa ...masa itu duittt....


waduh..sadisnyee story..
nie kira study case aply OD nie..
apa pun moral of story kita kenalah sabar..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OVERDRAFT RHB
PostPosted: 05 Feb 2010, 22:30 
Offline

Joined: 27 Jan 2010, 15:51
Posts: 36
bagus gak ada pengalaman...tu..bukan senang nak ada pengalaman mcm tu..itulah harga yg paling mahal...
ada org dengar dan ikut je cakap org..tanpa usaha...bila kita usaha..sendiri kita akan tahu kat mana perlu diibuat :)
tapi betul gak...kalau buat OD kat RHB kalau tak followup memang lambat ..
mcm saya ni...siap dia cakap terlupa nak bagitahu sedangkan dah lama aprove :))
pening tul pegawai tu...tapi tak apalah nak marah2 tak leh..nanti nak buat OD lagi ...problem lak..so
yg penting sekali kena buat baik dengan pagawai bank..gerenti kejap je...:)

_________________
Federation Of Investment Manager Malaysia (FIMM)
Federation Of Malaysia Unit Trust Managers (FMUTM)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OVERDRAFT RHB
PostPosted: 05 Feb 2010, 22:34 
Offline

Joined: 27 Jan 2010, 15:51
Posts: 36
nangka34 wrote:
salam....en. aziz
saya br lulus OD RHB tapi kenapa 90% je bukan 95% tapi interest dis 4.55%...alasan Bank dia kate sy high comitment.....sebab en. aziz suruh saya buat OD RM48k n dptlah RM45.6k (95%) tapi skrg cuma dpt (90%) je..... agaknya akan menjejaskan sy pun perancangan kewangan atau tidak ye....
minta pandangan.....helpppp...


ini kalau buat tekNik merempit ni...penuh ASB .( 2 ASB Vs 1 OD )
kalau masuk koperasi felda ni..best ni...

_________________
Federation Of Investment Manager Malaysia (FIMM)
Federation Of Malaysia Unit Trust Managers (FMUTM)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OVERDRAFT RHB
PostPosted: 21 Jun 2010, 16:33 
Offline

Joined: 21 Jun 2010, 16:29
Posts: 2
Salam...saya ada masalah sama gak..apply OD rhb ...tapi masalahnya dah sebulan tak de apa2 news..banyk kali kol officer RHB tu..janji minggu ni la siap..minggu depan la..sudah nya diam takde pape progress..geram pon ada...takot la if ada problem ke..sangkut ke....ni tak...dibiarkan menjadi tanda tanya.memang macm ni ke situasi nak apply OD RHB?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OVERDRAFT RHB
PostPosted: 23 Jun 2010, 09:02 
Offline

Joined: 29 Dec 2009, 10:34
Posts: 19
Salam Hairiah, kenalah slalu rajin2 call officer yg incharge kat bank tu tanyakan OD tu...kalau nak harap kan diaorang yang reply balik kat kita x da lah... :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OVERDRAFT RHB
PostPosted: 23 Jun 2010, 15:51 
Offline

Joined: 13 May 2010, 22:47
Posts: 13
Location: Shah Alam - Kerteh
hairiah wrote:
Salam...saya ada masalah sama gak..apply OD rhb ...tapi masalahnya dah sebulan tak de apa2 news..banyk kali kol officer RHB tu..janji minggu ni la siap..minggu depan la..sudah nya diam takde pape progress..geram pon ada...takot la if ada problem ke..sangkut ke....ni tak...dibiarkan menjadi tanda tanya.memang macm ni ke situasi nak apply OD RHB?


Salam,

#1 Experience saya apply OD kat RHB ni pun sama.cuma saya takde follow up sangat masa mula2 pasal katanye 3weeks.
So selepas 3weeks masih takde ape2 saya follow up and almost near 4weeks baru dia call kata Offer Letter ready.
Kalau saya tak call masa lepas 3weeks tu agaknya diorang buat diam je kot.mmg macam lembab sket tapi sabar je lah.
so.2 hari lagi cukup 4 minggu baru siap Offer Letter.

#2 saya ada apply buat OD lagi selepas OD pertama tu selesai.Kali ini saya takde follow2 up,in fact tak jadi buat OD pun.jadi buat tak tau je la.tup2 dah dekat 1 bulan setengah,waktu datang nak masukkan duit dalam OD Account RHB,baru la staff tu tanye,Offer letter tu dah siap.saya reply kat dia takpe la simpan je la saya dah pakai pun duit tu tak jadi buat OD.hehe

Kes ni mungkin berbeza2 ikut branch.tapi branch yang saya pegi tu mmg lembab lah. :-D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OVERDRAFT RHB
PostPosted: 23 Jun 2010, 19:07 
Offline

Joined: 23 Jun 2010, 19:05
Posts: 2
akum

klu tak silap kita boleh mintak cepat benda nie..kena selalu tepon bank suruh cepat


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OVERDRAFT RHB
PostPosted: 24 Jun 2010, 02:01 
Offline

Joined: 20 Jun 2010, 01:29
Posts: 32
hairiah wrote:
Salam...saya ada masalah sama gak..apply OD rhb ...tapi masalahnya dah sebulan tak de apa2 news..banyk kali kol officer RHB tu..janji minggu ni la siap..minggu depan la..sudah nya diam takde pape progress..geram pon ada...takot la if ada problem ke..sangkut ke....ni tak...dibiarkan menjadi tanda tanya.memang macm ni ke situasi nak apply OD RHB?


saya tgh hadapi situasi mcm ni jgk lah ni.asal pegawai tu janji je bila blh dpt jwpn,sy akan call dia.jgn tunggu dia call kita,alamatnya entah bilalah berdering hand phone kita tu.tunggu punya tunggu mcm buang masa je.tp SABAAAAAR. tgh tunggu lg ni.yg pasti esok sy nak jwpn.klu dia x call,sy yg akan call dia.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OVERDRAFT RHB
PostPosted: 24 Jun 2010, 02:03 
Offline

Joined: 20 Jun 2010, 01:29
Posts: 32
SABAR!!!!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 42 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group