azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 22 Apr 2019, 06:49

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Re: cash withwrawal fees bank islam dah naik kpd RM 25
PostPosted: 27 Jul 2009, 08:04 
Offline

Joined: 05 Aug 2008, 10:50
Posts: 32
labujb wrote:
salam En Aziz dan rakan-rakan semua,
Seperti mana yang kita maklum fee untuk pengeluaran tunai bank islam ialah RM12.00 tapi sekarang dah naik kepada RM 25.00.Terkejut juga, sebab baru-baru ni saya keluarkan tunai rm3000.00 bank islam charge rm 75.00...mahal tu....sebelum ni baru rm 36.00. adakah ia masih sesuai untuk program AJIT ni?


masih lg releven berbanding dgn yg lain rata2 +-5% (RM 50 utk RM 1000) kan kan? :roll:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cash withwrawal fees bank islam dah naik kpd RM 25
PostPosted: 27 Jul 2009, 14:05 
Offline

Joined: 19 Jun 2009, 14:52
Posts: 38
Salam,

Kita boleh keluarkan duit melalui kaunter tak? Rasanya tak kena charge kot?

At least jimat RM75....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cash withwrawal fees bank islam dah naik kpd RM 25
PostPosted: 28 Jul 2009, 10:35 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
labujb wrote:
Salam semua,
tak tau ler pulak bank islam boleh keluarkan kat kuanter,oleh kerana sebelum ni charge pengeluaran hanya rm12.00 utk rm1000. so tak kisah lah.... ni dah naik ke cari alternatif yang lebih baik.....ada tak sapa-sapa pernah keluarkan cash di kuanter bank islam?.


akum..kat kaunter bnk islam tak bleh lagi kuarkan wang guna kt, cuba guna kat bsn atau maybank..charge rm 50


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cash withwrawal fees bank islam dah naik kpd RM 25
PostPosted: 29 Jul 2009, 10:24 
Offline

Joined: 01 Jul 2009, 17:42
Posts: 47
bob,rm50 utk sekali kuar ke? mksudnya kalo kena draw rm4000,just kena caj rm50 je la eh?
kalo cmtu,ada untung lg la dr pkai atm,skali draw dh rm50,kering od dok byar caj jerk..

_________________
|| jangan engkau menangis kerana tidak berkasut sehingga engkau melihat orang lain tidak berkaki ||


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cash withwrawal fees bank islam dah naik kpd RM 25
PostPosted: 29 Jul 2009, 23:24 
Offline

Joined: 24 Jun 2009, 20:32
Posts: 14
cuba try test kuarkan kat pajak gadai yang terpilih.tiap kdai xsama caj nya


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cash withwrawal fees bank islam dah naik kpd RM 25
PostPosted: 18 Aug 2009, 01:43 
Offline

Joined: 26 Jul 2009, 20:13
Posts: 7
salam semua...ade sape2 dah kluar cash w.draw BICC kat bank lain tak?
sbb kawe nak kena kluar 7k lebih ni dr BICC...byk tu kena charge...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cash withwrawal fees bank islam dah naik kpd RM 25
PostPosted: 18 Aug 2009, 17:29 
Offline

Joined: 01 Jul 2009, 17:42
Posts: 47
kat maybank draw kat knter xda kena pape caj,tp dlm stmt bimb dicaj rm90 utk 3k..

_________________
|| jangan engkau menangis kerana tidak berkasut sehingga engkau melihat orang lain tidak berkaki ||


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cash withwrawal fees bank islam dah naik kpd RM 25
PostPosted: 20 Aug 2009, 17:46 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
salam semua..

nak kongsi maklumat..
sesiapa yang ada cc bnk rakyat dia boleh kuarkan cash 1500 sekali gus lalui ATM.tp kena caj rm 45.klu kuarkan rm 1000 kena caj rm 30 sekali keluar..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cash withwrawal fees bank islam dah naik kpd RM 25
PostPosted: 28 Aug 2009, 00:01 
Offline

Joined: 02 Jul 2008, 21:39
Posts: 23
Emmm, lebih memburukkan keadaan, p'geluaran tunai B.Islam CC hanya 50% dari kadar had kredit... :( Sebelum nie, boleh jer advance 80%...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cash withwrawal fees bank islam dah naik kpd RM 25
PostPosted: 01 Sep 2009, 14:19 
Offline

Joined: 19 Jun 2009, 14:52
Posts: 38
bukan advance 80% tu during festive season sahaja ke i.e. hari raya? the normal one would be 50% of credit limit. even that is typical for other credit cards, unless card tu dah pakai lama....

saya rasa en. aziz is well aware of this. that's why, kalau tuan2 perasan, bila tiba bab bayaran balik credit card from od rhb tu, dia dah suruh bayar cukup2, cover semua expenses i.e. withdrawal fees, etc.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group