azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 23 Feb 2019, 04:27

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: cash withwrawal fees bank islam dah naik kpd RM 25
PostPosted: 01 Sep 2009, 22:36 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
E-One wrote:
Emmm, lebih memburukkan keadaan, p'geluaran tunai B.Islam CC hanya 50% dari kadar had kredit... :( Sebelum nie, boleh jer advance 80%...

salam e-one..
betul ker?klu mcm tu masalah lah ckitlah pas nie


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cash withwrawal fees bank islam dah naik kpd RM 25
PostPosted: 03 Sep 2009, 22:15 
Offline

Joined: 02 Jul 2008, 21:39
Posts: 23
Emm, yes En. Bobmalaya, saya pun tersedak jugak bila dpt tau dari staff B.Islam last month... So kena la cari jalan lain nak menambah RM dlm OD, nsb baik ada CC yg still avaiable dgn MODEL AJIT...
Saya tak pasti pulak ada promotion utk festive season SAHAJA coz dah setahun sy guna CC B.Islam boleh jer cash advance 80%...
:?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cash withwrawal fees bank islam dah naik kpd RM 25
PostPosted: 15 Sep 2009, 17:17 
Offline

Joined: 28 Jul 2009, 10:34
Posts: 3
Warga forum sekelian,

Dalam brochure BIMB yang baru utk credit card application, charge utk cash advance stated as :
"2.5% drpd nilai tunai yang dikeluarkan atau RM12 (mana yang lebih tinggi)". Makanya, memang betul lah apa yg dikata oleh semua.

Bila saya calculate balik, RM12 tu cuma utk amount less than RM500 saja. Sebab itulah bila kengkawan buat cash advance RM1000, kena charge RM25, and RM3000 kena charge RM75. Kalau kuar kat bank lain atau guna MEPS, kena 3% charge. Sebab tu ada yg kuar RM3000 kat Maybank, tak yah bayar tapi kena charge RM90 dalam statement.

Harap semua paham la apa yg saya nak kata ni... ekekekeke.... kena rajin baca detail2 yg ada kat brochure n statement... :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cash withwrawal fees bank islam dah naik kpd RM 25
PostPosted: 18 Sep 2009, 14:55 
Offline

Joined: 19 Jun 2009, 14:52
Posts: 38
annida wrote:
Warga forum sekelian,

Dalam brochure BIMB yang baru utk credit card application, charge utk cash advance stated as :
"2.5% drpd nilai tunai yang dikeluarkan atau RM12 (mana yang lebih tinggi)". Makanya, memang betul lah apa yg dikata oleh semua.

Bila saya calculate balik, RM12 tu cuma utk amount less than RM500 saja. Sebab itulah bila kengkawan buat cash advance RM1000, kena charge RM25, and RM3000 kena charge RM75. Kalau kuar kat bank lain atau guna MEPS, kena 3% charge. Sebab tu ada yg kuar RM3000 kat Maybank, tak yah bayar tapi kena charge RM90 dalam statement.

Harap semua paham la apa yg saya nak kata ni... ekekekeke.... kena rajin baca detail2 yg ada kat brochure n statement... :)


annida,

Maknanya it is cheaper to withdraw at other ATMs compared to Bank Islam itself? Mmmmm, interesting!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cash withwrawal fees bank islam dah naik kpd RM 25
PostPosted: 15 Jan 2010, 14:57 
Offline

Joined: 22 Apr 2009, 10:39
Posts: 14
rasanya bank islam ada waive fee untuk pengeluaran kat atm.. any comment?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cash withwrawal fees bank islam dah naik kpd RM 25
PostPosted: 15 Jan 2010, 20:58 
Offline

Joined: 06 Aug 2009, 23:04
Posts: 38
susah sikit nak komen ni, saya baru sekali pakai kad bank islam, tapi keluar melalui kaunter maybank. kena charge 3%. lepas tu pakai kad BSN, lagi jimat....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: cash withwrawal fees bank islam dah naik kpd RM 25
PostPosted: 19 Jan 2010, 21:18 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
PaksuZek wrote:
susah sikit nak komen ni, saya baru sekali pakai kad bank islam, tapi keluar melalui kaunter maybank. kena charge 3%. lepas tu pakai kad BSN, lagi jimat....


salam..
aku pun perasan bila aku witdraw kat kaunter bsn rm 2+++ aku kena caj rm 78 bukan rm 50..
ker aku silap..
komen ckit geng2 pasal jika kita guna cc lain n witdraw kat bsn baper kena caj????


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group